Orbán szótárában nem szerepel a klímaváltozás - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán szótárában nem szerepel a klímaváltozás

Az MSZP és a Párbeszéd politikusai bírálták a kormány klímapolitikáját és energiahatékonysági beruházásokat követeltek hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Tagadó álláspont

Hegyi Gyula, a szocialisták alelnöke szerint a magyar kormány egyre inkább „csúszik bele egy klímaváltozást tagadó álláspontba”. Szorgalmazta a közösségi közlekedés fejlesztését, az elektromos buszok támogatását, energiatakarékossági programok bevezetését, a légszennyezettség mérséklését és öntözési társulások létrehozását.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője úgy fogalmazott, bár az ENSZ első, 1992-es klímacsúcsa óta eltelt idő közel felében Orbán Viktor volt Magyarország miniszterelnöke, „szótárában nem szerepel” a klímaváltozás, a környezeti ügyek iránt általában „nulla érzékenységet mutat”.

A kormány mintha direkt akadályozná az energiahatékonysági fejlesztéseket

Az uniós tagállamok közül Magyarország az egyetlen, ahol folyamatosan romlanak az üvegházhatású gázok kibocsátási adatai – hívta fel a figyelmet. A kormány 2010 óta megszüntette a „szélenergia bármilyen megjelenésének lehetőségét”, büntetőadókat vetett ki a napelemekre, illetve a hőszivattyúkra, és úgy tűnik, mintha direkt akadályozná az energiahatékonysági fejlesztéseket – jelentette ki.

A képviselő azt javasolta, hogy a paksi atomerőmű bővítésére szánt pénzt fordítsák a háztartások energiahatékonyságának korszerűsítésére.

Mindkét politikus gratulált a Spanyol Szocialista Munkáspártnak (PSOE) a spanyol választáson elért győzelméhez, illetve Tordai Bence az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) radikális baloldali párttömörülésnek is.

A Fideszt a karaktergyilkosság és a gyűlöletbeszéd jellemzi

Tordai Bencét kérdezték a szocialista Bangóné Borbély Ildikó patkányozós kijelentéséről és Tóth Bertalan MSZP-elnök hétfői reakciójáról. Azt felelte, ízlés kérdése, hogy ki minek nevezi azt, amikor valaki úgy lop pénzt, hogy ezzel mások életét és egészségét kockáztatja. Ezt egyesek „patkányságnak, mások nemzetárulásnak, megint mások pedig egyszerű aljasságnak nevezik”, de az biztos, ha fideszes döntéshozók magukra veszi ezeket a szavakat, akkor az az ő döntésük – fogalmazott.

Hozzátette, neki nem tiszte Tóth Bertalan szavait elemezni, Bangóné Borbély Ildikó pedig már bocsánatot kért az ügyben. Azt is megjegyezte, hogy a Fidesz hiteltelen, mert a kormánypárt elmúlt öt évét semmi nem jellemzi jobban, mint a karaktergyilkosság és a gyűlöletbeszéd.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Fenébe a klímaváltozással, a nemzeti magyar kormány – bevétele érdekében – szennyez tovább

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.