Orbán “titkos” üzenete Önnek: ha nem kell az éppen elérhető vakcina, húzzon a sor végére! Ön mit üzenne vissza?

Csak az oltóponton derül ki, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát tudnak adni a pácienseknek, erről Orbán Viktor beszélt az Andrej Babis cseh kormányfővel tartott közös pénteki sajtótájékoztatóján.

Csak úgy orbánosan…..

Orbán szavait az MTI nem idézte, más médiumot pedig alig engedtek be a sajtótájékoztatóra. Az Euronews az AP hírügynökség egyik nyersanyagában találta meg a beszédet.

Eszerint a kormányfő úgy fogalmazott,

Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.

Örüljek, hogy “oltakozhatok”?

Ez alapján valószínűleg az értesítő levélben vagy e-mailben sem közlik majd az állampolgárokkal, hogy milyen vakcinára számíthat, aminek akkor lehet nagyobb jelentősége, ha már az orosz és a kínai oltóanyagot is elkezdik használni itthon. Erre egyébként a kormányzati tájékoztatók szerint sokat már nem is kell várni.

Azt nem részletezte Orbán, mit jelent az, hogy valaki a sor végére kerül, ha nem kéri az éppen elérhető vakcinát:

 • nem tudni, hogy a saját oltási csoportjában, vagy
 • az összes vakcinára váró ember között sorolják hátra.

Azért sem egyértelmű, mert Orbán szerint,

ha rendelkezésre áll az adott vakcina, a pácienst értesítik majd, de ez jó esetben előbb bekövetkezik, mintha kivárná az összes előtte állót a sorban.

Azért van, ami egyértelmű…..

Magasról tesz a regnáló kormány mindannyiunk jogaira, saját kötelezettségeire, az uniós normákra, a józan ész szabályaira.

A Városi Kurír további friss híreiért kattintson! >>>>>

figyu

5 hozzászólás

 • 2021.02.06 - 14:14
  Közvetlen hivatkozás

  Tehet egy nagy szivességet ez az elmebeteg, kiváncsi vagyok rá. hogy Ö nagysága elfogadja e ami éppen van?? ugyan !!! egy nagy szemét diktátor, mindenkinek joga van eldönteni mit adat be és mit nem,,,

  Válasz
 • 2021.02.06 - 15:50
  Közvetlen hivatkozás

  Ha attól fél, hogy a nyakán marad a kínai és az orosz vakcina,jelentkezzenek a Fideszesek ők biztosan bevállalják még csukott szemmel is (vagy még sem)?

  Válasz
 • 2021.03.04 - 17:17
  Közvetlen hivatkozás

  Csak a fidesz-birkák vállalják be a kínai cuccot. Duda Ernő professzor szerint a harmadik világ országainak gyártották,azaz szerintünk a fidesznyákok színvonalának abszolut megfelel.Azért mi megvárjuk az EU által engedélyezettet. Megvették ezt a sok sz@rt kétszer annyiért,mint az eu-s, valószínűleg ugyanúgy a nyakukon marad,mint a lélegeztető,és horkolásgátló gépek.Ami nagyon szomorú,hogy közpénzből vették,és majd el fogják ajándékozni erre-arra

  Válasz
 • 2021.03.07 - 16:04
  Közvetlen hivatkozás

  Adassák be maguknak,és a családjuknak,ezt a parancsra kötelező OGYI-szakértők által engedélyezett Kínai vakcinát,most olvastam hogy Ausztriában,felfüggesztették,az Astrazeneka vakcinák használatát!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük