Orbán törököt fogott Donáth Annával, aki lefordította és Von der Leyen orra alá dugta a törököknek tett ajánlatát

Donáth Anna megválasztásakor beígérte, hogy vége annak, hogy Orbán össze-vissza beszél hazai vuduzottjainak és a keleti vuduzandóknak, majd letagadja azt az Unióban. Lefordít minden Orbán-ígéretet, ajánlatot, hogy tiszta kegyen a kép.

Orbán Viktor a Türk Tanács csúcstalálkozóján azt ígérte,

hogy örömmel állnak Törökország és Azerbajdzsán rendelkezésére, ha a magyar biztosa megkapja a bővítés- és szomszédpolitikai portfóliót. Két magyar EP-képviselő is kifogásolja mondatait. Donáth Anna momentumos képviselő nyílt levélben „figyelmeztette” Ursula von der Leyent. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő a magyar állampolgároknak írt arról, hogy ez miért megy szembe az EU-s szabályokkal.

Mit mondott Orbán Bakuban?

“Az esélyek nem rosszak, de ez egy éles csata. Ha sikerülne (…) megszerezni, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal, és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal”

– mondta, úgy fogalmazva: ha sikerül megszerezni ezt a portfóliót, akkor

“örömmel állunk az önök rendelkezésére, hogy segítsük az önök törekvéseit”.

Nyílt levél von der Leyennek

Kedden Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője tette közzé az Európai Bizottság megválasztott elnökének írt nyílt levelét, melyben beszámol a Türk Tanács csúcstalálkozóján elhangzottakról, és így fogalmaz

“Orbán Viktor már most az EU-n kívüli diktatúráknak árulja a magyar biztos munkáját”.

Tudja, hogy a Bizottság tagjait nem utasíthatják a delegáló nemzeti kormányok, és mégis, nyíltan hirdeti ennek ellenkezőjét – tette hozzá.

Donáth levelében a Fidesz, illetve a magyar kormány elleni döntésekre hivatkozik,

a felfüggesztésre a Európai Néppártban, és arra, hogy az Európai Parlamenti megszavazta a 7-es cikkely szerinti eljárást, és arra kérte von der Leyent, hogy

“ne engedje, hogy Orbán Viktor szétverje a következő Európai Bizottságot”.

írta az Euronews.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük