Orbán: „turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál”…ideje megkezdeni „Ausztria és Bécs ostromát”

A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – mondta Orbán Viktor a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián.

Nagyon elemében volt a miniszterelnöki beszédíró. Címszavakban:

  • Matolcsy-Szijjártó a keleti nyitás „atyamesterei”
  • „a hazánk szeretete” vendégéjszakákban, munkahelyekben, növekvő bérekben és emelkedő üzleti haszonban is kifejeződik
  • fényes eredményeket hozó” gazdaságpolitikánk van
  • ideje megkezdeni „Ausztria és Bécs ostromát”.

„Büszkék vagyunk az országunkra, körülvesz a történelem, benne élünk, és életünk a fantasztikus magyar kultúra és műveltség folytatása is egyben.”

Szerinte

„minél jobban szeretjük a hazánkat, a világ is annál kíváncsibb lesz ránk”,

így „a hazánk szeretete” vendégéjszakákban, munkahelyekben, növekvő bérekben és emelkedő üzleti haszonban is kifejeződik majd.

A turizmus világméretű növekedése folytatódik,

és az utazási szokások változása – a városlátogató turizmus erősödése – kedvez Magyarországnak, 2010 óta megkétszereződött az ideérkező vendégek és vendégéjszakák száma is.

A keleti nyitás „atyamesterei”

További jó hírnek nevezte, hogy csökkennek a távolsági utazások költségei, Ázsiából pedig egyre nagyobb kereslet érkezik Európába, ebben a versenyben Magyarország pozíciója kiváló, ami többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és Matolcsy György jegybankelnöknek köszönhető, mert a keleti nyitás politikájának ők voltak az „atyamesterei”.

A gazdasági, diplomáciai kapcsolatok erősödnek keleti irányban, Magyarország kifejezetten ajánlott, baráti célországgá vált, ráadásul ebben a relációban a közbiztonság szerepe kiemelkedő, amiben Magyarország átlag feletti teljesítményt nyújt

„a fényes eredményeket hozó” gazdaságpolitika

Arról is szólt, hogy „a fényes eredményeket hozó” gazdaságpolitikai újítások maradnak: így marad az arányos, egykulcsos adórendszer, a családi adókedvezmény (amit fejleszteni szeretnének) és a SZÉP-kártya is.

Azt mondta, a cél, hogy Magyarországot sport-, gasztro- és konferenciaturizmus-központtá bővítsék.

„Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást, de akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk”

Azt mondta, 5 év alatt 86-ról 147-re nőtt a Budapestről légi járattal közvetlenül elérhető városok száma, ezt folytatni kell, Szijjártó Péter miniszter munkájának ez kiemelkedő szempontja. Példaként említette, hogy hamarosan megérkezik az első közvetlen járat az oroszországi Kazanyból.

Eljött a lihegés kora

Végül arról beszélt, hogy

„turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál, őket hamarosan behozzuk”,

így érdemes új cél után nézni: ideje megkezdeni „Ausztria és Bécs ostromát”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük