Orbán -mintha mi sem történne- Türköl tovább rendületlenül! - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán -mintha mi sem történne- Türköl tovább rendületlenül!

Emlékeznek még Orbán miniszterelnök Türk-őrületének kezdetére? Na és arra, hogy mennyibe került nekünk ez a merőben új haverság? A keddi nap híre, hogy Orbán hamarosan Kazahsztánba utazik, a Türk Tanács informális csúcstalálkozójára. Teszi mindezt a Covid-járvány tombolása közepette.

Hirdetés

Kazahsztán magyarországi nagykövete, Zsanibek Abdrasov adott remek hangulatú interjút a Magyar Nemzetnek, ebből derült ki az is, hogy a magyar miniszterelnök március 31-én Kazahsztánba utazik, hogy részt vegyen a Türk Tanács következő, informális csúcstalálkozóján.

“Egyek vagyunk”?

Magyarország pont Európa közepén található, a nyugati és a keleti civilizációk határán. Kazahsztán is Eurázsia közepén van, Európa és Ázsia találkozásánál. Talán az ilyen népeknek, mint a mieink, egyesítő szerepe van

-találódott ki NER-fejekben az indok, amiért okvetlen ott a helyünk. A Türk Tanács Törökországot, Kazahsztánt, Azerbajdzsánt, Üzbegisztánt és Kirgizisztánt fogja össze, Magyarország pedig megfigyelői státuszban van jelen a szervezetben.

Néhány az utóbbi idők Magyarországot érintő Türk-cuccaiból:

Mennyi is az annyi?

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő 2020 novemberében kikérte a külügyminisztéáriumtól, hogy a szeptemberi ünnepélyes megnyitása, illetve az októberben kötött székhely-megállapodás óta pontosan mennyibe került a magyar államnak a Türk Tanács budapesti Képviseleti Irodájának fenntartása.

Az épületet még 2016-ban vásárolta meg az állam 1,4 milliárd, hogy aztán a Magyar Művészeti Akadémiának ajándékozza. A kormány tavaly döntött arról, hogy a Türk Tanács ingyen használhatja irodaként a Budakeszi úti Ybl-villát, valamint közpénzből fizetik az iroda fenntartását, de teljes személyzetének bérét is. Ráadásul a magyar hatóságok csak az iroda ügyvezető igazgatójának vagy helyettesének engedélyével léphetnek be az iroda helyiségeibe. Ezt csak tűz vagy egyéb, azonnali óvintézkedést igénylő katasztrófa esetén kerülhetik meg.

A külügyminisztérium válaszából kiderült, hogy a magyar állam 2020. október 28-ig 449,3 millió forintot fordított a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának magyarországi irodájának fenntartására és működtetésére. Ebből 65,9 millió a tavalyi nyitás évében merült fel, 383,4 millió pedig idei évi kiadás volt, amiből 289,9 millió forint nemzetközi tagdíjként került befizetésre.

Szél Bernadett arra is rákérdezett, hogy a Türk Tanács másik budapesti irodája a Medve utca 25-29. szám alatti irodaházban kik dolgoznak és mennyibe kerül

A minisztérium szerint ide a járványhelyzet miatt a nemzetközi személyzet csak az év második felében érkezett Magyarországra. Ezért még nem teljes a létszámuk, csak négy tagországból érkeztek diplomaták. A munkájukat Hóvári János irodavezető iránymutatása alapján látják el.

Megbízási jogviszonnyal Hóvári János és Somfai Aida titkárságvezető lát el feladatokat, alkalmazotti státusszal 4-en ember dolgozik ott, valamint még 4 fős nemzetközi személyzet vesz részt a munkában. A belföldi személyzet béreire és járulékaira a nyitás óta 34 millió forintot költöttek. A nemzetközi személyzetre pedig évi egymillió dollárt költhetnek. Hóvári János irodavezető 2019-ben 650 ezer forintot keresett havonta. 2020-ban viszont már havi 950 ezer forintra nőtt a fizetése.

Közölték azt is, hogy az Ybl Villában eddig a kirgiz, valamint a kazah külügyministerek látogatásaival kapcsolatos rendezvényeket tartották meg. A kirgiz külügyminiszternél 240 ezer, a kazahnál pedig 250 ezer forintnyi költség merült fel. A kirgiz elnök látogatásakor pedig 452 ezer forintot költöttek el. Egyéb protokolláris eseményről nem számolt be a minisztérium.

Itt tartunk most….

Kíváncsian várjuk a számlát, amit a március végi látogatás alkalmával vállal be helyettünk Orbán Viktor miniszterelnök. A fentiek alapján keményen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk.

 

türk

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.03.23 - 13:13
  Közvetlen hivatkozás

  Felháborító,hogy ameddig itthon az egészségügy nyakig van a sz@rban,orbán meg ilyen rohadtul századrangú dolgokkal tököl,ráadásul százmilliókat cseszett el olyan dolgokra,amik a magyar embereknek szintén nem fontosak. Ha ő talált magának “új rokonokat”,ahhoz nekünk mi közünk?Óriási vagyona van orbánnak,finanszírozza abból a hóbortjait. Na arról kellett volna konzultáció,hogy szeretnénk-e,hogy orbán úgy költse a közpénzt,mintha az az ő személyes zsebpénze lenne?Erre a válaszokat tuti mindenki visszaküldené. Rettenetesen lassan közeledik ’22,pedig már nagyon várjuk,hogy véget vessünk ennek az elmebeteg őrületnek,ami itt van.

  Válasz
 • 2021.03.23 - 16:26
  Közvetlen hivatkozás

  Te elmebeteg ócska muzsikus cigány, ennyit tudsz csak egy válság idején te aljas hazaáruló népgyilkos,??? már régen el kellett volna tünnöd a magyar politikából,, te nem vagy politikus csak egy elmebeteg magát istennek képzelő pitiáner kis beteges tele komplexussal küzdő idióta..

  Válasz
 • Visszajelzés: Így működik a négyzetméter-alapú korlátozás a szupermarketekben - ahol már bevezették - Városi Kurír

 • Visszajelzés: Orbán Taskentben "előz a kanyarban" és "ma megerősíti a gazdaságot"! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.