Orbán úr! Ez tényleg nem az “út széle”, ez a miskolci Pesti úti Müller előtti járda!

Az elhíresült orbáni mondatra, miszerint “senkit nem hagynak az út szélén”, mindenki tud ellenpéldát sorolni, aki nyitott szemmel jár az életben, vagy akár az utcán. Magyar emberek tízezrei élnek fedél és kilátás nélkül 2021-ben, miközben milliárdokat szór szét a regnáló kormány teljesen felesleges, saját hobbijukat, lázálmukat szolgáló dolgokra. Nem akarok demagóg lenni, de egy-egy ilyen esetről nehéz anélkül hírt adni, hogy ne példálóznék a kormány pénzszórásának tényeivel.

Egy srác Miskolcról…..

A Láthatatlan Magyarország facebook-csoportban találtam az alábbi bejegyzést:

“Sziasztok ! Elmesélek egy mai napi történetet, ami nagyon szíven ütött Miskolcon a Pesti úton lévő Müllerbe szoktam vásárolni … ma ott ült ez a srác , remegve , majd megfagyott. Odamentünk hozzá a férjemmel és kifaggattuk , hogy miben tudunk segíteni. Elmondta , hogy a szülei alkoholisták voltak , mindenüket elitták , így utcára kerültek. Ő már régóta egyedül ” kóborol ” és lépcsőházakban alszik. Halk , szinte félve érthetetlen módon kommunikál … suttog , hogy senki meg ne hallja szégyenét.”

Egy pár zokni…..

“Kérdésünkre , hogy miben tudnánk most így hirtelen segíteni, azt válaszolta, hogy ha hoznánk neki egy pár zoknit , azt nagyon megköszönné. Ekkor már bőgtem és rohantam zoknit venni , megjegyzem a férjem is könnyes szemmel téblábolt. A boltban mondták , hogy a srác mindennap ott üldögél a hidegben 11 órától késő délutánig , szoktak ők is neki enni vinni. Az okmányait ellopták . Vittünk neki kabátot , élelmet … és zoknit. A férjem annyira kikészült ( nem láttam még ilyennek ), hogy a fél házat beakarta pakolni a kocsiba , hogy vigyük el neki … de hová vigye szegény , mikor még egy szatyra sincs. Nem tudom mit lehet tenni ezért az emberért, hogyan tudnánk neki valami megoldást találni … nem tudom , de a szívem közben úgy kalimpál és úgy nyelem a könnyeimet, hiszen nekem is van egy ilyen fiam.

Kabátja és zoknija már van … de mi lesz vele ? Miskolc … Pesti úti Müller előtti járda az otthona …”

Mit tehetünk?

Egy-egy embernek tudunk segíteni, mi civilek, ami nagyon klassz, de nem ez a megoldás. Hogy van az, hogy a döntéshozók közül senkinek nem jut eszébe az az embertömeg, -és nem a szavazatuk!- akiknek tényleg nincs semmilye? Nem lehet, hogy minden pártkatona -legyen az bármely oldali politikus- egy laza mosdulattal lesöpörje őket a “megoldandó problémák” térképéről!

vészszirénázás

8 hozzászólás

  • Avatar
    2021.01.04 - 11:45
    Közvetlen hivatkozás

    Nincs egy helyesíráshoz értő emberük?? A “semmilye” szóban nem a semmilyen kifejezés bújt el, hanem a semmi birtokjelzős változata. A jelben meg nem lehet ly, vagyis a hibásan írt kifejezés helyesen: semmije…
    A

    Válasz
    • Avatar
      2021.01.04 - 12:26
      Közvetlen hivatkozás

      Jelen esetben nem a helyesírás a fontos, bár az, hogy egy betű véletlenül lemaradt, nem az a lényeg, hanem a többszázezer hajléktalan, beteg, nincstelen, szegény,
      éhező, fázó – akár a saját lakásában is kihűlő, megfagyó – emberek élete, léte!!

      Válasz
    • Avatar
      2021.01.04 - 12:27
      Közvetlen hivatkozás

      Szégyen Önre nézve, hogy nem a tartalomra reagál. Azt hiszem, a lényeg az EMBERTELENSÉGEN VAN!

      Válasz
    • Avatar
      2021.01.04 - 13:44
      Közvetlen hivatkozás

      Jó a helyesírásom, – de komolyan észre sem vettem, mert könnyes lett a szemem!

      Válasz
    • Avatar
      2021.01.05 - 15:49
      Közvetlen hivatkozás

      Meg gondolom fidesz patkány is !! Igy helyesirással !!! lehetne Viktor szócsöve. terelni mindenek felett !!!

      Válasz
  • Avatar
    2021.01.04 - 13:20
    Közvetlen hivatkozás

    Bízzunk benne, és hassunk oda, hogy a rendszerváltók állampolgári joggá tegyék a lakhatást! A “keresztény” kormányzattól – sajnos – nem várhatjuk.
    És ne mondja senki, hogy nincs rá pénz, mert ez hosszútávon csak hasznos lehetne. Az ugyanis, akinek nincs lakása, nem tud dolgozni.

    Válasz
  • Avatar
    2021.01.21 - 18:18
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon meghatott a cikk.És hány ilyen ember van ebben az elherdált országban.Ha megint erre a hazugra fognak szavazni,elmenekülök még a földről is.
    A trollok pedig mindenhova beépülnek és provokálnak.Ezeket és hazaárulónak nevezem,mert pénzért mindenre képesek.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük