Orbán úr, jó tahónak lenni?

Miközben Orbán Viktor éppen az ellenzéki sajtó képviselőivel “nagyképűzött” nemzetközi sajtájnak hazudott agymenésén, névrokona, a kormányzat másik Orbánja, éppen egy országgyűlési képviselővel szemben volt tahó.

Egy félmondat margójára

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszolt a Fidesz-kormány sajátos “stílustalanságában” arra az országgyűlési képviselői kérdésre, hogy miért és mennyiért áll szikrázóan kivilágítva a kormány legújabb büszkesége, a nemzet stadionja, a Puskás Aréna.

A válasz tartalmi részével most nem foglalkozunk, akit érdekel, itt elolvashatja. Vegyük viszont górcső alá az utolsó mondatot, annak is egyetlen részéletét:

“…minden bizonnyal csak a Jobbik régóta tartó identitásválságának újabb jele, hogy a pártot zavarja ez.”

Persze, persze, ha elolvassák az egész szöveg vérlázítóan nagyképű, de ez az utolsó kis részlet többet is mond annál. A jelenlegi kormány tagjai még a látszatát is kerülik annak, hogy ők a -maradjunk a szóhasználatuknál- a nemzet kormánya lennének, hiszen akkor egy államtitkári válaszban nem lenne hely egy ellenzéki országgyűlési képviselő tökéletesen céltalan, a tárgytól eltérő ekézésének.

Jogosan vetődik fel tehát a címben megfogalmazott kérdés:

Orbán úr, jó tahónak lenni?

 

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük