Orbán vallásossága nem más, mint képmutatás és szemforgatás?

Sokan Orbán rettentő képmutatását és szemforgatását emlegetik annak apropóján, hogy miniszterelnökünk térden állva együtt imádkozott a nemzetközi hírű prédikátorral, motivációs trénerrel, a lábak és karok nélkül született Nick Vujiciccal, majd az erről készült fotót Facebook-oldalán “Soli Deo gloria” (Egyedül Istené a dicsőség) címmel megosztotta. Én nem képmutatást és szemforgatást látok a fentiekben, hanem a nevetséges és árulkodó tudatlanságot.

A soli Deo gloria és a további négy sola a római katolikus egyház

tanításával szemben a reformáció legfontosabb teológiai hittételét foglalja össze. A soli Deo gloria röviden azt fejezi ki, hogy a szenteket, Máriát, a pápát, vagy épp a katolikusok által szent ereklyeként tisztelt emberi maradványokat nem szabad dicsőíteni és a kultusz részévé tenni: egyedül Istent illeti a dicsőség, mivel a megváltás kizárólag Isten műve.

Mindezt csak azért írom, mert Orbán idén is részt vett a Szent Jobb körmeneten

(ereklye contra soli Deo gloria), s arról is szent áhítattal posztolta tengermély hite által megvilágított lelkületének és erkölcsi erejének szavakba és ércnél maradandóbb Facebook-posztba kívánkozó időtlen gyöngyszemét:

“Idvez légy, boldog Szent István király, te népednek nemes reménysége.”

Most akkor Szent Jobb vagy soli Deo gloria. El kéne dönteni. Vagyis – hogy érthető legyek – az alternatíva az alábbi: a katolikus Semjén vagy a református Balog.
Hogyan is írta Kierkegaard Vagy-vagy c. főművében?

“Mindkettőt meg fogod bánni.”

Egy hozzászólás itt: “Orbán vallásossága nem más, mint képmutatás és szemforgatás?

 • 2019.10.29 - 14:45
  Közvetlen hivatkozás

  AZ ELLENZÉKNEK MÁR NINCS, HOGY MIRÕL ÍRJON, AMIVEL MOCSKOLHATJA A MAGYAR EMBEREKET, AKIK TÁMOGATJÁK ORBÁN VIKTORT!

  A VÁROSI KURIRT NEM ÉRDEKLI AZ, HOGY ORBÁN VIKTOR NÉPSZERÜSÉGE ÓRIÁSI A MAGYAR EMBEREK KÖRÉBEN ÉS, HOGY TÁMADÁSAIKKAL A MAGYAR EMBEREKET ALÁZZÁK MEG!

  DE, MINNÉL JOBBAN TÁMADNAK, ANNÁL JOBBAN KIÁLLNAK A MAGYAR EMBEREK ORBÁN VIKTOR MELLETT, MERT TUDJÁK, HOGY IGAZA VAN!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük