Orbán vejének partnerei Érden voltak a legpofátlanabbak

Érd városában valahogy mindig ugyanaz a cég viszi a világítós projekteket, és bár már egy per is zajlik a korábbi elfuserált lámpák miatt, a városvezetés bizalma töretlen a cégben.
[mnky_ads id=”10551″]

Tiborczékkal együtt nyomultak

Érden 2012-ben sürgősen, közbeszerzés nélkül lett a Grep Zrt. a közvilágítás üzemeltetője. Pedig a Dörgicsére bejegyzett Grep mikrovállalkozásnak számított, 4 főt foglalkoztatott, nulla közeli eredménye volt, ötmillió forintos jegyzett tőke és százmilliós árbevétel mellett.
[mnky_ads id=”10552″]

Aztán beindult a szekér: mint ahogyan az az OLAF kiszivárgott dokumentumaiból kiderül, elkezdtek közösen nyomulni Tiborczékkal, pontosabban a hírhedt Elios-szal.

Megbuherált lámpák

2013-ban már közbeszerzéssel nyertek, de a végeredmény eléggé elfuserált lett: beltérre optimalizált, megbuherált lámpa került kültérre. Úgyhogy Érd inkább kicserélte még egyszer a lámpáit. Az újabb, másfél milliárdos közbeszerzésen valahogy csak a Grep indult. A korábbi hibákat pedig egy cégtemetősre bízott fantomcégre kennék. Érd azóta már újra kiírt egy közvilágítási közbeszerzést, ismét egy szereplő indult: a Grep.

Bővebben az Indexen >>>

A Fidesz-közeli vállalkozók már a látszatra sem adnak

Az MSZP érdi szervezete rendkívüli ülés összehívását kezdeményezi a Fideszhez kötődő újabb közvilágítási botrány miatt. Kiderült, hogy a fideszes városvezetés rengeteg közpénzt fizetett egy olyan cégnek, amely Érdet sötétségbe borította, és sötétségben tartja – írja közleményében Szűcs Gábor, önkormányzati képviselő, frakcióvezető (MSZP-DK-Együtt).

A Fidesz-közeli vállalkozók már annyira pofátlanok, hogy a látszatra sem adnak: beltéri lámpákat szereltek fel az utcák megvilágítására. A fideszes polgármesternek, T. Mészáros Andrásnak azonban ez sem jelent gondot, hiszen a cég még ezek után is sorra kapja a zsíros megbízásokat.

Amit a Fidesz a közvilágítás felújításának nevez, valójában egy pofátlan lopássorozat, amely már Érdet is elérte. Az MSZP ezért azt követeli, hogy a városvezetés rendkívüli ülésen tisztázza magát, továbbá a város pénzének visszaszerzéséért tegye meg a szükséges jogi lépéseket. Ellenkező esetben a szocialisták büntető feljelentést tesznek.

Kapcsolódó:

Az Elios külföldi holdudvarába is ömlött a közpénz

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük