Orbán: velem nem etetik meg, hogy nem tudják, mi történt, mert ma a műholdakról a lakásokba is be lehet nézni – Miniszterelnöki péntek reggel a Kossuth-on

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adta szokásos interjúját. A téma ezúttal a válság, az infláció, az orosz–ukrán háború, az uniós szankciók és a migráció volt.

Energiaválság

Orbán Viktor péntek reggeli aktuális véleménye szerint minden asztalra kerülő szankciós csomagot meg kell vizsgálni Magyarországnak és ha az hazánk számára hátrányos, akkor küzdeni fogunk ellene.

Ez az egyetlen harci taktika, és az egyetlen cél, hogy hazánkat mentesítsék a szankciók alól.

Az európai piaci árak növekedése húzza magával a magyar árakat is, ezért úgy véli, a végső megoldás az lenne, ha elállnánk a szankciós politikától. Legközelebb november-decemberben kell meghosszabbítani a szankciókat, szerinte ekkor ki lehet javítani a hibákat. A kormányfő szerint az uniós miniszterelnökök körében is egyre nő az elégedetlenség a szankciókkal kapcsolatban, tehát nem Magyarország az egyetlen, amely felteszi a kérdést: mi értelme a szankcióknak, ha jobban fáj annak, aki kivetette, mint akire kivetették és egész Európa csak veszít velük, miközben még az amerikaiak is nyernek a háborún?

Magyarország betűről betűre követi az asztalra kerülő szankciós javaslatokat, nehogy valami rejtett következmény legyen, ami ránk nézve negatív. Ha ezt felfedeztük, megindítjuk a magunk küzdelmét, hogy a szankciók ne terjedjenek ki olyan területre, ami nem jó.

A magyar jog értelmezése szerint az Északi Áramlat megtámadása/felrobbantása terrorcselekmény volt , és Orbán Viktor nem hisz abban, hogy a XXI. században nem tudják, ki volt a robbantás elkövetője.

Velem nem etetik meg, hogy nem tudják, mi történt, mert ma a műholdakról a lakásokba is be lehet nézni.

Infláció

Orbán ezúttal is hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint magas inflációt nem a piac okozza, hanem a politika és a brüsszeli szankciók, és ha a brüsszeli bürokraták körültekintőbben jártak volna el, ma nem lenne ekkora az infláció mértéke.

Utasította -mintha ettől függene!- a minisztereket és a Magyar Nemzeti Bankot, hogy az inflációt jövő év végére legalább felezzék meg.

Felidézte, hogy a kormány a 2010-es 5-6 százalékos inflációt majdnem teljesen megszüntette, így van tapasztalatuk abban, hogy ezt hogyan kell megoldani.

Energiaválság

Az embernek vagy az egyik, vagy a másik lábára kell állni. Mi egy szabadságharcos nemzet vagyunk, és fel szokták hozni, hogy egy ilyen bátor, szabadságharcos nép miért a béke pártján van

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte Magyarországon nem kell elmagyarázni, hogy milyen az orosz hadsereg brutalitása.

A mi Zelenszkijünket kivégezték 1956-ban

– fogalmazott a miniszterelnök Nagy Imrére utalva. El lehet érni egy béketárgyalást, hogy Nyugat és Kelet között béke legyen – hangsúlyozta. A szabadságharc és a béketárgyalás valahol egy helyen van.

Gyors reakció a Facebook-ról

Na kérem mindenki nyugodtan hátra dőlhet, a nagyhatalmú despota végre intézkedett: “Megkértem a jegybankelnököt és utasítottam a pénzügyminisztert, hogy a jövő év végére felezzék meg a jelenlegi inflációt, egyszámjegyű legyen.” És talán még a lábával is dobbantott egyet.

Friss!