Sorting by

×

Orbán Viktor a Büntető Törvénykönyv 338. paragrafusára hivatkozva feljelentve!

A Büntető Törvénykönyv 338. paragrafusára hivatkozva, közveszéllyel való fenyegetés miatt feljelentést tett Szabó Tímea párbeszédes politikus Orbán Viktor péntek reggeli Facebook-posztjával kapcsolatban.

Btk. 338. § Közveszéllyel fenyegetés

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A közveszéllyel fenyegetés tekintetében a törvény a hatályos Btk.-hoz képest a korábbi két elkövetési magatartást egységesíti, és ugyanúgy rendeli büntetni a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tény állítását, híresztelését, mint a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyegetés látszatának keltését. Nem tartalmazza a törvény a „más előtt” kitételt, figyelemmel arra, hogy a dolog természetéből ez következik. Az alapeseti minősítést két évről három évre emeli, ugyanakkor a hatályos Btk. 270/A. § (2) bekezdésében található minősített esetet mellőzi a törvény. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a radioaktív anyaggal fenyegetve történő elkövetés ne lenne a hatályos Btk. 270/A. § (2) bekezdésében írt szankcióval továbbra is fenyegetett. Minősített esetként a törvény a köznyugalom ténylegesen bekövetkező súlyos megzavarását, mint eredményt határozza meg.

A miniszterelnök szerint

„a baloldal lepaktált az ukránokkal. Ha nyernek, megindulnak a fegyverszállítmányok, elzárják a gázt, és tönkreteszik a gazdaságot”.

A kommentekből….

“És kirobbantják a galaktikus háborút.”

“Ugyan már, valami hihetőbbel kéne riogatni. Amilyen formában vannak, a szállítmányokba römi kártyát és körömkefét pakolnának, és elküldenék Vlagyivosztokba egy “Volodomir legy bator. Soha gyarmat tobbe! Aprilis 4!” üzenet kíséretében.”

“Feltéve, de nem megengedve, hogy így lenne, az egy vállalható szembeállítás, hogy aki az ukránok pártján van, az válassza az ellenzéket, aki az oroszokén, az szavazzon rátok. Deal?”

“Miniszterelnök-jelölt úr! Akkor most feljelentem rémhírterjesztésért!”

“Orbán lepaktált Putyinnal. Ha nyerne, tovább folytatná az EU belső tönkretételét és a közös bizniszekkel hazánk lerablását. Moszkva meg a mi pénzünkön finanszírozná a véres agresszióját. Stop Orbán! Stop Putyin! Stop háború!”

“Mexikói zacskós benzin 478ért eladó! Az űrtartalom alkuképes.”

“Magyarország miniszterelnöke olyan mélységekbe süllyed, ami szavakkal már alig kifejezhető.
A határtalan gyűlölködés az egyetlen, amiben az Orbán-kormány sikeresnek bizonyult az elmúlt 12 évben. És persze Putyin érdekeinek korlátlan kiszolgálásában is egyre „jobban teljesítenek”…

“Április 3-án vessünk véget ennek az iszonytató korszaknak, ahol politikai okokból egymás ellen hergelnek minket, magyarokat. A kormányváltás után végre hozzuk létre Mindenki Magyarországát, ami a gyűlölet helyett a toleranciára, szabadságra, párbeszédre és kölcsönös elfogadásra épülhet föl!”

“Lemaradt Gyurcsány, a migránsok meg Soros! Ezeket még tessék pótolni, mert ezek nélkül nem jön át annyira a gyűlölet.”

“Magyarország is csatlakozik ahhoz a Putyin alapította egyházhoz, mely A Tank Apuja nevet kapja. “Az erő hitelesít” “Az igazság: gyurma” (BGy)”

Szabó Tímea szerint a négyből egy állítás sem igaz,

ráadásul az állítások jelentősen megzavarhatják a köznyugalmat. A párbeszédes parlamenti képviselő szerint ugyanis abban az áll, hogy

„Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A hozzászólásokból….

“Undorító amit művelt. Minden bizonyíték nélkül hazudhat bármit, következmények nélkül. Gratulálok Tímea, teljesen jogos a feljelentés!”

“Késő. Sajna, 2-3 millió ember gond nèlkül elhiszi ezt a sok zöldséget, amit összehord. Nyerni fog vele”

“Helyes..de félek,semmit nem érsz el vele..ez a mocsok mindent,és mindenkit befolyásol..szégyen magyarnak lenni..rajtunk röhög az egész világ..ennyi vak,buta ember csak itt van,ebben az országban.”

“Nagyon helyes! Egy a baj a rémhírek terjesztésével, karakter gyilkoságokkal… mire kiderül a stikli sok sok embernél a rossz hìr vésődik be!
Nincs az a büntetés ami ezt ellensúlyozhatná!”

“Már rég meg kellet volna tenni 12 èvig szívják a vèrünket ! Ma is tolató ösztogatak a vasút àlomásnál a Fidesz emberei hogy szavazrájuk mert ökfognak nyerni!!”

“Hogy győzzem meg a nagyon primitív ismerőseimet, hogy a Fidesz maga a métely? Nem itt ismerőseim, hanem a valóságban. Azt állítják, hogy ellenzéki győzelem esetén minden jót eltörölnek, megszűnik a rezsicsökkentés, Visszaáll a sorkatonaság. Olyan viszonylag fiatal mondja ezt, akinek érettségije sincs, saját bevallása szerint volt száz munkahelye, és csak köpköd az ellenzékre. Nemcsak helyesen írni nem tud, beszélni és gondolkodni sem. Ugyanezt mondja néhány tanult ember is, aki “vérfideszes”, tehát engem tart szemellenzősnek.”

 

Orbán Viktor a Büntető Törvénykönyv 338. paragrafusára hivatkozva feljelentve!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.