Orbán Viktor adott a kultúrának – tiszteletét tette a prágai operaházban

Orbán Viktor adott a kultúrának, nemrég járt a Müpa-ban Verdit hallgatni, kilátogatott Demjén Ferenc koncertjére, vasárnap pedig megtekintette a felújított cseh Állami Opera épületét Prágában – az ünnepélyes megnyitó előtt.

Hogy a műsorra maradt-e? Nem tudni…..

Ünnepélyesen megnyitották vasárnap este a felújított prágai Állami Operát. A külföldi vendégek az ünnepi megnyitó előtt közösen megtekintették az operaház felújított épületét.

Andrej Babis cseh kormányfő meghívására Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseltek vezetői is. A restaurált színház megnyitására az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján került sor.

Az Euronews videója szerint a miniszterelnököt kifütyülték a cseh tüntetők, akik a magyar kormányfőt az opera bejáratánál várták:

A Prága központjában,

a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között álló épület a 2017 tavaszán elkezdődött munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott. A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük