Sorting by

×

Orbán Viktor az Ukrajna ellenségeit soroló szélsőjobbos ukrán honlapon! – Az oldalt nagyon sokan halállistának is nevezik

Orbán Viktor miniszterelnök is felkerült a Mitrovorec szélsőjobbos internetes oldal, Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, olyan személyes adatokkal, mint a születési dátum, útlevélszám és lakcím. Szakértők szerint a honlap üzemeltetői, az ukrán belbiztonsági szervek közreműködése nélkül nem juthattak hozzá ilyen adatokhoz. A halállistának is nevezett adatbázis félelmet kelt a helyi magyarok körében, sokan emiatt hagyták ott állásukat. Ungvárról Dunda György tudósított a HírTV-nek.

Az oldalt nagyon sokan halállistának is nevezik

Hétfő: 06-10 A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krímet és de facto elfoglalta a Dombász egy részét. Ultranacionalista körök így listázzák – ahogy ők fogalmaztak – Ukrajna ellenségeit. Ezt nagyon sokan halállistának is nevezik, aminek az a magyarázata, hogy például Olesz Buzina író, vagy Oleg Kalasnyikov orosz párti ellenzéki politikus 2015-ös meggyilkolását szoros összefüggésbe hozzák azzal, hogy őket Ukrajna ellenségeiként aposztrofálta ez a hírhedt honlap. Mai napra már több tízezer személy szerepel a Miro Correc listáján, halál listáján, ha úgy tetszik, és nagyon súlyos személyiségi jogokat sért a portálnak a működtetése, hiszen akik rajta szerepelnek, azoknak a személyes adatait, születési dátumait, lakcímüket, útlevél adataikat közlik, ami egyéb kérdéseket is fölvet, hogy miként lehetséges. Itt nyilvánvalónak tűnik, hogy az ukrán belbiztonsági szervek információ szivárogtatása nélkül a portál üzemeltetői nem tudnának ilyen információkhoz, ilyen személyes adatokhoz hozzáférni.

Kijev nem tudja (?) korlátozni ennek a portálnak a működését

Néhány éve, amikor Gerhard Schröder volt német kancellár került föl, akkor a német külügyminisztérium kifogásolta a Mirotvorec működését, amire Andrij Melnyik ukrajnai német nagykövet azzal érvelt: miután magánkézben van a portál, illetve a szólásszabadsági kérdéseket is felvet, Kijev nem tudja korlátozni ennek a portálnak a működését. Ugyanakkor, amikor ellenzéki médiumokat, televíziókat kellett bezárni, akkor minden további nélkül mégis meg tudták tenni.

A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÖZÖSSÉG IS ALAPOSAN MEGSZENVEDTE A MIROTVOREC MŰKÖDÉSÉT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN. FOLYAMATOSAN KERÜLNEK FEL AZ ÁLTALUK KETTŐS ÁLLAMPOLGÁROKNAK VÉLT KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNAK A SZEMÉLYES ADATAI. FŐLEG AZOKÉ, AKIK HIVATALOKBAN, INTÉZMÉNYEKBEN VALAMILYEN TISZTSÉGET IS BETÖLTENEK ÉS A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÖZÖSSÉG EZEN TAGJAINAK KISZIVÁROGTATJÁK AZ ÚTLEVÉL ADATAIKAT, A MAGYAR OKMÁNYAIK ADATAIT. NYILVÁN SÚGNAK NEKIK MÁS HELYEKRŐL, ÉS NAGYON SOKAKAT VALÓBAN MEGIJESZT EZ A HALÁLLISTA. EMIATT ÁLLAMI TISZTSÉGEKET HAGYTAK OTT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN, HISZEN FÉLELMET SZÜL, FÉLELMET KELT A HELYI MAGYAR KÖZÖSSÉGBEN A PORTÁL MŰKÖDÉSE.

Orbán nincs egyedül a listán

Egyébként már Orbán Viktor kormányfő előtt is felkerültek magyar politikusok, Szijjártó Péter külügyminiszter már jó ideje rajta szerepel, de Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke is felkerült a listára, ami után a biztonsági szervek házkutatást tartottak nála otthon, és nem sokkal utána jelent meg az ő neve ezen a listán, vagy éppen Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is szerepelt a listán.

MOST, HOGY A MAGYAR KORMÁNYFŐ IS FELKERÜLT, EZ NYILVÁN KAPCSOLATBA HOZHATÓ A KIROBBANT HÁBORÚVAL, ÉS AZZAL A FOLYAMATOSAN ELHANGZÓ UKRÁN KRITIKÁVAL, HOGY MAGYARORSZÁG NEM HAJLANDÓ FEGYVERT SZÁLLÍTANI UKRAJNÁNAK. AZT A SOKRÉTŰ ÉS HATALMAS HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGNYÚJTÁST, AMIT MAGYARORSZÁG MÉGIS HOZZÁTESZ A HÁBORÚ PROBLÉMÁINAK MEGOLDÁSÁHOZ, A HÁBORÚ ELŐL MENEKÜLŐK PROBLÉMÁINAK ENYHÍTÉSÉHEZ, KETTŐS MÉRCÉT ALKALMAZVA „NAGYVONALÚAN” TÚLLÉPNEK UKRAJNAI KÖRÖK.

Forrás

Minden a háborúról

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.