Orbán Viktor bejelentette: elérte a hárommilliót a beoltottak száma – Azt nem mondta, hogy ebből mi következik!

Újabb mérföldkőről számolt be Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte: elérte a hárommilliót a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon.

Azt nem részletezte, hogy ebből mi következik

Az iskolák – a középiskolák kivételével – kinyitnak április 19-én, és az óvodák is. Kérdés, milyen további enyhítést jelent a 3 milliós első átoltott.

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában jelzett egy határnapot:

3,5 millió oltott elérését április 19-éhez kötötte, és mint fogalmazott, “akkor a következő lépéseket meg lehet tenni”.

Az átoltottság alapján oldja fel a járványügyi intézkedéseket a kormány, és nyitja ki az iskolákat, de a gazdaságot is

“Minden lépés a beoltottak számától függ. De figyelni kell a járványügyi adatokra is, mert az szabja meg a tempót”

– mondta Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában.

Az újraindítást a miniszterelnök a 4 milliós számhoz kötötte – ezt szerinte május elejére el fogjuk érni

Akkorra már közel leszünk ahhoz, hogy mindenki, aki regisztrált, megkaphassa az oltást.

“És akkor a védettségi igazolvánnyal lehet újra koncertre menni, moziba, szállodába, sportrendezvényre”

– mondta a miniszterelnök.

 • Reményei szerint a május elejétől számított egy héten belül lehetünk majd az 5 milliónál,
 • május közepén 6 milliónál,
 • a következő héten 7 milliónál.

Ehhez már csak arra van szükség, hogy legyen ennyi nagykorú magyar állampolgár, aki hajlandó beoltatni magát. Ez a szám a kormánymédia szerint ma 4 millió körül jár.

Mire elkezdődik a foci EB,

addigra eljutunk odáig, hogy mindenki, aki regisztrált, megkapja az oltást, és a védettségi kártyával az érdeklődők bemehetnek a meccsre

– ismertette a nyitási és a későbbi oltási menetrendet Orbán Viktor pénteken.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mondta azt a múlt csütörtöki kormányinfón, hogy az újraindítás következő lépéseiről akkor fog dönteni a kormány, ha elérjük a 3 millió oltottat. Azt korábban is elmondta, és a csütörtöki Kormányinfón is megerősítette:

a teraszok áprilisban kinyithatnak.

De mi lesz a kínai vakcinával oltottakkal?

A hét híre, hogy a kínai egészségügy főembere bejelentette,

majd finomított azon véleményén, hogy az általuk gyártott és Magyarországon használt vakcinák hatékonysága nem felel meg a beígértnek és az elvárhatónak, így vagy harmadik oltásban, vagy másikkal való keverésben gondolkoznak.

Tudják, ez az,

amiből Szijjártó és Orbán hathatós közreműködésével és piadesztára emelése kíséretében milliós tételben vásárolt Magyarország egy közbeiktatott közvetítő cégen keresztül és az is ez az oltóanyag, ami messze magasan a legdrágább a kínálatban.

(Emlékeztetőül: A modernebb technológiákkal készül vektorvakcinák közül az AstraZeneca csimpánz-adenovírust alkalmazó vakcinája a legolcsóbb, alapára dózisonként mindössze 5 dollár (kevesebb mint 1500 forint), míg a humán adenovírusokkal működő orosz Szputnyik V-vakcina ára 6 dollár (1800 forint alatt). Korábban Szijjártó Péter az ATV híradójának korábban elmondta, hogy az orosz Szputnyik vakcinából a két dózis kevesebb, mint 20 dollárba (6000 forint) kerül. Az úttörő mRNS-technológiával készült vakcinák alapára valamivel magasabb, mint a vektorvakcináké, viszont a kínai inaktivált vírusos vakcinánál olcsóbbak. A Pfizer/BioNTech vakcinája adagonként 14 dollárba (4100 forint), a Moderna vakcinája pedig 31 dollárba (9200 forint) kerül. A kínai Sinopharm inaktivált vírus 62 USD (18 362 HUF) (Forrás))

Dr. Kunetz szerint…

“Elég érdekes cikk jelent meg a The Guardian, a Washington Post, és néhány nagyobb hírügynökség oldalán. A cikkek szerint a kínai Népegészségügyi Központ vezetője, Gao Fu azt nyilatkozta, hogy a kínai vakcinák tekintetében “nincs túl magas védettségi arány”- ami azt jelenti, hogy

a beoltottak között nem lesz nagyon magas arányú azon személyek száma, akik védettek lesznek a fertőzéssel szemben, azaz nem kapják el vírust. (Hogy ez pontosan mit jelent a megbetegedések súlyosságát tekintve, arra sajnos nincs adat. Éppen ez a probléma ezzel az oltóanyaggal kapcsolatban, hogy ezeket a információkat a fázis III-as vizsgálatuk hiányában nem ismerhetjük.)”

Fontos tanulság, hogy közel sincsen annyi beoltott ember itthon, amiről az állami média tudósít,

hiszen a legjobb esetben is a kínai vakcinával oltottakat -amíg a helyzet nem tisztázódik -nem lehet ideszámítani. Tehát, tessék továbbra is bátran felvenni a felajánlott oltást, akkor is, ha az a kínai!”

 

orbán

One thought on “Orbán Viktor bejelentette: elérte a hárommilliót a beoltottak száma – Azt nem mondta, hogy ebből mi következik!

 • 2021.04.13 at 19:01
  Permalink

  ORBÁNNAK ELGURULT a GYÓGYSZERE!!!
  A FELCSÚTI POKOLFAJZAT a GYEREKEINK ÉLETÉVEL JÁTSZIK!!!
  AZ, HOGY ORBÁN VIKTOR, alias GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK NEM a MAGYAR EMBEREKET SZOLGÁLJA és, HOGY NEM MAGYARORSZÁG ÉRDEKEIT VÉDI az MÁRA MÁR VÉRESEN KOMOLLYÁ VÁLT!!!

  Én is azon gondolkodtam, hogy mi volna a módja annak, hogy a gyerekemet itthon tartsam… – ha erre van lehetőség, én élnék vele.
  Barátnőm 2 nagyobb fővárosi kórházban is radiológus főorvos, ő azt mondja, hogy tele van a kórház fiatalokkal, de ami még döbbenetesebb, azokkal, akik az első oltáson túl is vannak.
  És még mondott olyanokat, ami miatt én nem engedném szívesen iskolába, tömegbe, de még csak tömegközlekedési eszközre sem!!!

  A korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs – írta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

  “A nyitás megkezdését korainak tartjuk. Változatlanul nem a jelenlegi oltottsági szintet, hanem a járványadatok javulását és az ellátórendszer terhelésének csökkenését tekintjük a nyitás feltételének” – közölték.

  Kedden csúcsot döntött a koronavírusban elhunytak száma, a lélegeztető gépen lévők száma magas szinten stagnál, egyre több a kórházakban a beteg. Jelenlegi ismeretek szerint a járvány harmadik hullámának jó esetben a platóját értük el.
  A koronavírus elleni oltás csak a második oltást követő 7. nap után nyújt járványügyi szempontból is megnyugtató, bizonyítottan magas szintű védettséget.
  Ennél korábban csak részleges védettség áll fenn, ami lehetővé teszi a fertőzés terjedését és hamis biztonságérzetet nyújt – írták.
  A MOK elnöksége a boltok hosszabb nyitva tartását és ezzel a vásárlók időben, térben jobb elosztását jó iránynak tartja, az egyéb szolgáltatások és főként az oktatási intézmények nyitását azonban határozottan korainak ítéli.
  “Kérjük a lakosságot, hogy – függetlenül attól, hogy számos szolgáltatás újra elérhető – ne változtassanak eddigi szokásaikon, továbbra is a lehető legszükségesebb esetben menjenek csak boltba, publikus helyekre, tartsák a távolságot, hordják a maszkot és ne látogassák ismerőseiket, rokonaikat.
  Fokozottan tartsa be mindenki a járványügyi előírásokat, mert a súlyos áldozatokat követelő harmadik hullámon még egyáltalán nem vagyunk túl!” – áll a MOK elnökségének közleményében.

  „Amint azt bizonyára tudják, a kormány 19-vel újra kívánja nyitni az összes iskolát. Ahogy Önök, úgy mi is le vagyunk döbbenve. A hangoztatott pedagógus oltások senkit se fognak teljesen megvédeni, még azokat se akik megkapják, hiszen alig pár napja lesz a többség beoltva, csak az első körben.
  Én személy szerint már egy hete megkaptam, de természetesen ez szinte semmit se jelent. Főleg azért mert elsősorban a diákok és ez által Önök lesznek kitéve az új veszélyhelyzetnek.
  Sokan nagyon vártuk volna, hogy újra “rendesen” taníthassunk, hiányoznak a diákok, a személyes jelenlét, de természetesen senki nem ilyen áron akar visszatérni.

  Sajnálatos módon az iskoláknak és az igazgatóknak semmilyen hatáskörük, döntéshozatali lehetőségük nincs a kérdésben! Nincs semmilyen hivatalos álláspont arról, hogy mi történik akkor, ha diákok vagy akár tanárok nem lennének hajlandóak visszatérni. Igazgatóasszony eddig mindig maximálisan megértő és rugalmas volt, feltételezem, hogy most is így lesz. Azt azonban nem tudom, hogy az otthon maradó diákoknak hosszútávon/ tartósan hogyan lehet biztosítani, hogy kellő módon becsatlakozzanak. A technikai feltételek a tanórák “közvetítésére” nem igazán adottak, persze biztos tudunk megoldást keresni. Pl elindítunk egy teams órát miközben a suliban folyik a jelenléti óra…- nem tudom, bevallom őszintén.

  Én személy szerint úgy vélem, hogy csak akkor lehetne a kormányra hatást gyakorolni, ha tömegesen fejeznék ki a diákok és szüleik azon igényüket, hogy otthonról fejezhessék be a tanévet.
  Sajnos a PDSZ (pedagógusok demokratikus szövetsége) már kifejezte aggodalmát hivatalos formában, de azzal le lett pattintva, hogy “kapunk oltást”.
  Félelmetes, hogy senkit sem érdekel “fentről”, hogy még mi sem leszünk védettek, és hogy a több száz diák, aki most betódul az iskolákba, szűk tantermekbe, milyen veszélynek lesz kitéve, s rajtuk keresztül a családok is. Én leginkább őket és Önöket féltem.”

  „Hasonló az aggodalmam alátámasztva a családunkban 2 orvos intelmeivel.
  Kockázatosnak tartom a tanévből visszamaradt 2 hónapnyi oktatást, mellyel, sokkal többet veszthetünk, mint amennyi előnyt kovácsolhatnánk.
  Nem beszélve arról, hogy a diákok többsége nincs beoltva és a gyermek ugyanúgy hazahozza és megfertőzi a közvetlen környezetét, hiszen valószínű a távolságtartás és a maszk használata továbbra is újabb fennakadást jelent.
  Ezeknek a dilettáns módon kreált szabályoknak a betartása valljuk be őszintén nem kivitelezhető az iskola kapuin belül, nem gondolnám, hogy arra van külön kapacitása az iskolának, hogy ellenőrizze a diákokat, hogy adott esetbe 8 órán keresztül viselik a maszkot és rendszeresen fertőtlenítenek.
  Kitesszük az érettségire készülő diákokat is ennek a veszélynek, és a pedagógusok védettségének kialakulásáról már nem is beszélek.
  Amennyiben van arra mód, én sem szívesen engedem vissza a gyerekeimet. Sajnos a hivatalosan közzétett covid számadatok sem támasztják alá, hogy itt lenne a nyitás ideje úgy, hogy a csapból is az folyik a “brit mutáns” a fiatalok körében fertőz leginkább, ezt az egész szituációt ellentmondásosnak tartom és nem értek vele egyet!!!
  Bízom benne azért, hogy az elhamarkodottan kitűzött dátumig felülkerekedik a szív és a józanész az erőből politizálás helyett és kompromisszumra jutunk végül mi szülők – a PDSZ – és a Kormány.”

  https://www.youtube.com/watch?v=0-aGdBh_sXI
  https://www.youtube.com/watch?v=qPjNTP6de4Q&feature=share
  https://www.youtube.com/watch?v=NKZiYWN9EL0
  https://www.youtube.com/watch?v=ZuzIs9qrgmo
  https://www.youtube.com/watch?v=lYSWF9uTkuE&t=3432s
  https://www.youtube.com/watch?v=Qarbe6GnypE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest