“Beteg demokráciák, illiberális rendszerek” címmel tartottak konferenciát, valamint könyvbemutatót Brüsszelben, az  Európai Parlamentben.
[mnky_ads id=”3427″]

Címszerepben: Orbán Viktor

Az eseményen – Orbán Viktor legnagyobb “dicsőségére” – a legtöbb negatív példa Magyarországgal kapcsolatban hangzott el. A szervezők a kormányoktól független civil szervezetek felelősségére hívták fel a figyelmet.

- Hirdetés -

A kötet szerkesztői egy kiadványban gyűjtötték össze a lengyel, a magyar, a szerb és a horvát demokrácia visszásságait.

Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint:

“A civil társadalom a demokrácia értékeit közvetíti. Ahhoz, hogy ezt a munkát el tudja látni, ehhez az kell, hogy szabadon dolgozhasson. És Magyarországon, Lengyelországon és sajnos egyre több helyen azt lehet látni, hogy azokat a civil szervezeteket, amelyek a jogállamisággal, demokráciával, az európaiságunkkal foglalkoznak, azokat egyre több támadás éri”

A bemutatón rengeteg bírálat érte – amiért illiberális “demokráciát” épít – népünk szeretett vezetőjét, aki maga a haza, név szerint: Orbán Viktort.
[mnky_ads id=”3427″]
Hegedűs István, a Magyarországi Európa Társaság elnöke, az egykori Fidesz tag, ma így látja az egykori barát hatalmát:

„A magyar rendszert is a diktatúra és a liberális demokráciák közé szokás helyezni, egy szürke zónába, hibrid rendszereknek is nevezik őket, nagyon sok diktatórikus vonásuk van, de még nem teljesen számolódott fel a demokrácia”

Sophie in’t Veld, liberális holland képviselő a magyar miniszterelnök bevándorlás ellenességét tette szóvá:

„Antidemokratikus nyilatkozat a szíriai menekülteket muszlim inváziónak nevezni. Orbán úr, láttunk már ilyen fajta boszorkányüldözést ezen a kontinensen. De soha többé nem szeretnénk ezzel találkozni. Nem akarjuk ezt látni Európában, még egy választási kampány részeként sem. Ez elfogadhatatlan”

A kötet bemutatóján a résztvevők azt javasolták Orbán Viktornak, hogy ha nincs tisztában az uniós alapértékekkel, akkor nyomtassa ki azokat és ragassza fel az irodája falára.
[mnky_ads id=”3427″]
(forrás: hirtv.hu)

Orbán már a Bildnek is migráncsozik

Az internet nem felejt: A magyarok tudni szeretnék, kicsoda Orbán Viktor

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét