Orbán Viktor: emelt szintű készültséget kellett elrendelni a kórházakban

A helyzet drámain romlik- jelentette ki Orbán Viktor a rádióban. Az operatív törzs üléséről érkezve Orbán Viktor ismertette a mai számokat: 4668 új fertőzött van, 123 halott, 451-en vannak lélegeztetőgépen és 5027-an vannak kórházban. A helyzet ismét drámaian romlik, ismét azt kell nézni, hány üres ágy van a kórházakban és mennyi lélegeztetőgép van- mondta a miniszterelnök. A kórházban kezeltek száma- szakemberek szerint- drasztikusan nőni fog.

Orbán Viktor közölte, hogy jelenleg 15831 szabad kórházi ágy van, és 2296 szabad lélegeztetőgép- még messze vannak a teljesítő képesség határától az egészségügyben, de vigyázni kell, hogy ne terheljük túl a rendszert.

Mindig volt 1-2 százalékos tévedés, de kivétel nélkül rendelkezésre álltak a járványügyi szakemberek, professzorok

Ők megfontolt, nyugodt emberek, a legkaotikusabb helyzetben is azok voltak, az előrejelzéseik folyamatosan beváltak. 100 százalékos találati pontossággal eltalálták a folyamatokat, ha volt is 1-2 hét eltérés – mondta Orbán Viktor a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, hogy az elmúlt időszakban volt-e olyan, hogy mellélőttek a járványügyi szakemberek az előrejelzésükkel.

át kell nézni újra a vezénylési listákat, a a vezényléssel együtt járó szálláshelyeket is ellenőrizni kell “Újra azt a készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben jellemzett bennünket”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Az oltópontokon lesz elég orvos, mert ott a háziorvosok adják az oltást

– mondta a miniszterelnök Nagy Katalin kérdésére.

Folyamatos érkezéssel számolhatunk, úgy kell kalkulálnunk, hogy most van 2,6 millió regisztráltunk, húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását, ezzel nálunk lesz az EU-ban a legnagyobb az átoltottság.

Arra, hogy igaz-e az, hogy lekötött Moderna vakcinát nem hívtunk le, Orbán Viktor azt mondta:

ez „szamárság”, le van kötve 17 millió vakcinánk, „de az unióból lekötött vakcinák nem érkeznek”. Nagy bajban lennénk, ha nem lenne orosz és kínai vakcina lekötve – jelentette ki. A hétvégén, a jövő hét elején ő is megkapja az oltást, “én is túl fogok ezen esni”

– fogalmazott. A baloldalt, az ellenzéket bírálva nagy felelőtlenségének nevezte, hogy a vakcina ellen kampányolnak.

Felemás…

– válaszolt a könnyítésre vagy az esetleges szigorításra vonatkozó kérdésre. Mint mondta,

ha van olyan, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, mint a mesében: egyszerre kell arról beszélni, hogy nyitás, érkeznek a vakcinák, viszont a másik görbe, az újrafertőzöttek száma meg felfut.

Egyszerre kell megbeszélni, hogyan lazítsunk és ugyanakkor betartsuk a korlátozásokat. A következő napok döntik el, hogy kell-e szigorítani.A határokon mindenképpen szigorítani kell. Az üzleti célú Európán kívüli utazásokat radikálisan szigorítani kell és ennek kidolgozására kérte a miniszterelnök az operatív törzset.

Az Európán kívüli egzotikus utazásokat radikálisan korlátozni kell, az üzletemberek esetében is, mert ha behurcolják ide még a dél-afrikai mutánst is, „akkor készek leszünk”

– jelentette ki Orbán Viktor annak kapcsán, hogy sokan kérnek különböző oltásokat, mert egzotikus országokba akarnak utazni.

Németországban napvilágot láttak a Bizottság által kötött szerződések

jól tárgyalt a bizottság, mert olcsóbban vették, viszont időt vesztettek vele. Ő nem akarja fenéken billenteni a Bizottságot, inkább védi őket, tegye a dolgát. De mindeközben nem lehet csak egy lábon állni, nemzeti hatáskörben álló engedélyezés körében behoznak minden vakcinát.

Ezért lesz pár napon belül Magyarország a legjobban átoltott európai ország, mert van kínai és orosz vakcina.

Arra, hogy tényleg kérnek-e számot Moszkvához,

Orbán Viktor a diplomácia vannak iratlan szabályaira hivatkozva azt mondta,

a folyosói beszélgetésekről nem ildomos információkat kiadni. Itt okos, komoly vezetőkről van szó, ők is szenvednek

– tette hozzá a miniszterelnök.

A gazdaság újraindítása kapcsán Orbán Viktor kijelentette,

hogy a harmadik hullám sok tízezer ember munkahelyét veszélyezteti, nagyon sokan bizonytalan helyzetben vannak és senkit sem hagyhatnak az út szélén. Most úgy látja, hogy megvannak az eszközeik arra, hogy a támogatásokat nem csak az újranyitásig, hanem az ezt követő egy hónapon belül is megadják. Az egy évvel ezelőtti helyzethez képest 55 ezren dolgoznak kevesebben – a kormánynak ennyi munkahelyet kell létrehoznia a következő 2-3 hónapban.

“Ezt vállaltam, körömszakadtáig dolgozni fogok majd”

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az ezzel kapcsolatos bejelentésre pár napon belül lehet számítani.

Az állatvédelmi konzultációról

Az állatvédelmi konzultációról Orbán Viktor a műsorban azt mondta:

ő is kitöltötte ezt,”mégiscsak ilyen falusi fickó volnék”, fontos az ügy, de a harmadik hullám és a vakcina-beszerzések miatt hátrébb került ez az ügy „az ember fejében”. Az állatokat is védjük, de magunkat is, „mert miféle ember az, aki mindenfajta indok nélkül saját örömére fájdalmat okoz egy másik élőlénynek? Az ránk emberekre is veszélyes”

-fogalmazott. Kellő időben meg fognak születni az állatvédelmi szabályok,

„de most a fejünkben, a homlokunkban legelöl, mégiscsak a pandémia, a védekezés, a kórházak vannak.

VIA ATV

 

demokráciadeficit

 

demokratikusdeficit

3 thoughts on “Orbán Viktor: emelt szintű készültséget kellett elrendelni a kórházakban

  • Tragikus ez a hablaty – nincs ra jobb szo! „Vezenyles” atoltas, ujrafertozodes,…. Konyorgom, ha valakit BEOLTANAK, az nem fog ujrafertozodni…. Alapfogalmakkal nincs tisztaban ez a szerencsetlen elmebeteg – ez mar lathatoan kimutathato rajta. Sosem volt szazas, (az apja is a fejire celozva rugdalta), de ez mar a veg. Es kozben hazudik: a Modernat nem hivja le a keszletbol, a Pfizerbol meg mar 1 millio igazolhatoan Magyarorszagon van. Hogy meri ezt letagadni? Persze, a valasztasok elott megy a Pfizer Romaniaba, Vajdasagba, nalunk meg eroszakkal osztogatja a meregdraga kinait, szar oroszt. Es hogy a korhazak meg nincsenek teljesen leterhelve…. Minek iszik az ilyen, ha nem birja?

  • Ami a legundorítóbb az egészben,az az,hogy orbán a saját hibáit,rossz döntéseit az ellenzékre fogja. Az ellenzék egy tagja sem oltásellenes,de az orbánnál ezekszerint óriási vétek,ha valaki nem áll a bevizsgálatlan ruszki,és kínai vakcina mellé. Az meg szemenszedett hazugság,hogy az EU-ból lehívták az összes oltóanyagot.Ezt az m1-et néző agymosott egyedek talán benyalják.Orbán még soha,egyetlenegyszer se ismerte el,ha hibázott,keresett egy bűnbakot, ami kezdetben volt Soros,a migráncsok,Brüsszel,az EU,de legfőképp az ellenzék. 11éve garázdálkodnak a nyakunkon,de még mindig képesek visszamutogatni az előző kormányokra. A 11 év alatt annyit sikerült elérnie orbánnak,hogy az ország lekerült a béka segge alá, a fidesz-kommunikációjával ellentétben nem szárnyal itt se a gazdaság,se semmi. Azaz mégis.- mészáros,és a többi stróman,és oligarcha vagyona. Hosszú hónapokon keresztül nem segítettek pl a vendéglősökön,éttermeseken,hogy a többiekről már ne is beszéljünk,pedig az EU-tól óriási keretet kaptak rá. Szinte az egész országot lepusztították,szétverték. Már nem tudom ki mondta,de szentigaz,hogy amihez orbán hozzányúl,az szarrá változik.Most épp az egészségügy a (S)oros,folyamatban van az orvosok,és a szakdolgozók elüldözése a járvány közepén az idióta törvényükkel. Biztosan állíthatom,hogy ilyen elmeroggyant kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen országnak,aki ennyire tönkrevágott volna szépen,sorban,komótosan mindent. A következő kormány nagy fába vágja a fejszéjét,ha az orbán-csinálta óriási katyvaszt helyre akarja pofozni. Az orbán-garázdálkodást sok-sok év munkája lesz,mire kiheveri az ország.

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük