Connect with us

Bulvár

Orbán Viktor és az előre zsebbe készített bélás esete

Orbán Viktor és az előre zsebbe készített bélás esete
Megosztás

Tudom, hogy ma már nem létezik „bélás”, sőt, sokan azt sem tudják, mi fán terem. Az ő kedvükért: a 2 forintos pénzérmét hívták így a régi időkben. És, hogy miről jutott eszembe? Megnéztem Orbán Viktor legújabb klipjét a közösségi oldalán arról, miként tette tiszteketét az Ilona néniként bemutatkozó hölgy a geszti kampányhelyszínen.

Gyerekek és nyugdíjasok….

Manapság átalakult Magyarországon a jól bevált cukikampány-alapanyag összetétele: a gyerek, háziállat, virág trió mellé beesett a nyugdíjasok felvonultatása is. Ez utóbbi jegyében készült a „teljesen spontán” jelenet felvétele. A nemzeti összetartozás napján Orbán Viktor Geszten, a felújított Tisza-kastély ünnepélyes átadóján mondott beszédet, amelyben egyebek mellett úgy fogalmazott:

„bátran mondhatjuk egy újabb háború fenyegető árnyékában, hogy ma itt, Geszten, összesűrűsödik a történelem. (…) A haza jó gazdáit eltették láb alól vagy menekülésre kényszerítették”

– utalt mások mellett Tisza István egykori miniszterelnökre is.

Képernyőkép

..és eljött Ilona néni jelenete….

Kamera forog, felvétel indul, csapó 4, tessék!

Az ünnepség után egy Ilona néniként bemutatkozó hölgy lépett a kormányfőhöz, és egy ajándékkal lepte meg őt. Mint elmondta, Tisza István feleségének, Ilonának az egykori bicskáját szeretné átadni Orbán Viktornak. Előhúzta egy borítékból a kiskést, és elmondta, hogy Tisza felesége annak idején ezzel a tárggyal – amelyre rá is van gravírozva az Ilona név – bontotta fel a postával érkező küldeményeket. Hozzátette némi rosszallással, hogy alig akarták őt beengedni, hogy átadhassa a miniszterelnöknek ezt az ajándékot.

…ne nézd a fogát…

A Lázár János társaságában lévő Orbán mosolyogva reagált:

„mert veszélyes idők járnak.”

A kormányfő közölte:

a régi magyar szokás szerint bajt hoz, ha nem adnunk pénzt egy késért,

ezért benyúlt a zsebébe, ahol kotorászás nélkül megtalálta a feltehetően előre bekészített pénzérmét -max. 200.- forintot, már ha nem Euro, vagy dollár, esetleg rubel volt- és átnyújtotta Ilona néninek a bicskáért cserébe. A videóból nem derül ki, hogy pontosan miként jutott Ilona néni bitokába a Tisza-bicska, de annyit azért elárult, hogy gratulál Orbánnak, amiért remekül vezeti az országot. Orbán erre csak annyit reagált:

„megoszlanak a vélemények.”

A kommentekből….

„Ó, milyen spontán és megható!”

„Mátyás királyt sem szerette az Ő korában mindenki. Nagy adókat vetett ki a hadsereg, a fekete sereg fenntartása érdekében, mégis ma legnagyobb királyaink között emlegetik. Valahogy így van ezzel a miniszterelnök is, mert van karizmája.”

„Önök két korosztályt is kihasználnak a kampány során: a gyerekeket abban a förmedvény produkcióban és az öregeket akik kicsit demensek, és beszívják a félelemkeltést!!! Mint az unokázós csalók!!!”

„A névre szóló hülyítés, amit diákok kézbesítenek Szfváron, vajon mennyibe került nekünk?”

„Ilonka néni Amerikából!”

„Ezt a színielőadást Vidnyánszky rendezte, gondolom.”

„Behalok! Micsoda véletlen, hogy pont volt a zsebében apró! Még jó, hogy nem szotyit adott Ilona néninek véletlenül! ”

„Videó végén azért vissza vetted tőle a pénzt ugye? Csak úgy ahogy szoktad” „A néni nem tehet róla , Rákosi időben ugyan ez volt”

„Ennél frappánsabb megoldást nem tudnék elképzelni. Mint közismert az I. kerületi Battyhány téri, 77 férőhelyes öregek otthonába bejelentettek 800 venezuelai “menekültet”, akik a letelepedési engedéllyel választó jogot is kaptak. A képlet végtelenül egyszerű. A választás napján a mozgó urnát kiviszik az öregek otthonába, ahonnan 800+77 Fidesznek kedvező szavazattal mennek vissza a számlálásra. V. Naszályi Mártának meg “csengettek”. Az első kerületet egyszerűen bekebelezik. Egyszerű. És hány ilyen lesz?”

Csak úgy….

2023 szeptemberében írtuk: na, kiről lehet szó? Kissé illetlennek érezhetné a címben szereplő jelzőket, aki nem látta még a magyar miniszterelnök kedd reggeli antréját Ferencvárosban. A videón újra tanúi lehetünk annak, hogy a főközszolga, aki nem kevés milliót csippent fel a mi jóvoltunkból havonta milyen külsővel -de ami ennél lényegesen fontosabb- és főleg micsoda stílusban nézett át egy újabb újságírón, aki az Ön nevében érdeklődött a „miértekről”. A 444.hu újságírója azt akarta megtudni a kísérettel érkező miniszterelnöktől, -más lehetőséget nem hagyva a portálnak, hogy tegye a dolgát- hogy

„…le kell-e mondania Matolcsy Györgynek, ha a jegybank nem tudta ellátni a feladatait?”

Miután Orbán Viktor kikászálódott a részére rendszeresített kisbuszból,

elővett némi készpénzt -úgy tűnik, Szijjártóhoz hasonlóan Ő is a kp. barátja- és morcos arccal nézte levegőnek a riportert és eltűnt egy kapualjban. 

Szerző