Orbán Viktor fizetését több mint duplájára emelnék - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktor fizetését több mint duplájára emelnék

Havi bruttó 3,5 millió forintra emelnék Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját egy frissen benyújtott salátatörvény alapján – írja a hvg.hu.

Hirdetés

Kövér László házelnök fizetésével egy szintre emelkedne a miniszterelnök tiszteletdíja

A kormányfő idáig 1,5 millióval kellett beérje ezen a címen, a képviselői alapfizetés ugyanakkor eddig is járt számára is, ami további bruttó 1,3 milliót jelent.

A portál szerint pénteken benyújtott, az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” című salátatörvény tartalmazza a miniszterelnök illetményének megemelését annak érdekében, hogy egyforma mértékű díjazásban részesüljön az Országgyűlés elnökével.

Orbán

Tény, hogy jelenleg Orbán Viktor miniszterelnökként az egyik legrosszabbul kereső kormánytag, hiszen míg a miniszterek többsége havi bruttó 2 milliót közelítő tiszteletdíjat kap, addig Orbánnak be kellett érnie mostanáig 1,5 milliós fizetéssel. A módosítás után viszont Kövér László házelnökével egyező, havi bruttó 3,5 milliós összeget kap majd. Plusz Orbánnak jár a havi 1,3 milliós képviselői alapdíj is. Viszont – mint vagyonnyilatkozatában is megjegyzi – Fidesz-elnökként nem kap fizetést.

Szarkasztikus bejegyzés Orbán Viktor szívinfarktusáról az osztrák tévé egyik vezetője közösségi oldalán

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.