Kocsis Olivió párbeszédes képviselőtársamról ilyen plakátok jelentek meg az utcán. Az ember gyomra összeszorul. Ha nem ismerjük fel idejében vagy hagyjuk szabadon burjánzani ezt az uszítást bárki ellen is, akkor az a béke, az a társadalom, amit ma ismerünk el fog tűnni a Föld színéről – írta Szabó Tímea közösségi oldalán.

Nekünk mindenki számít, és arra hívlak titeket is, hogy ebben dolgozzunk együtt! Martin Luther King azt mondta:

amikor mindennek vége, nem ellenségeink szavaira fogunk emlékezni, hanem barátaink hallgatására. Barátaim, mi ne hallgassunk!

„Több niggert Brüsszelbe!”, „Szavazz rám és nem leszek itt!” és „Párbeszéd + MSZP a jóféle kivándorlásért”

– feliratú plakátok jelentek meg az utcákon a Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio arcképével.

Bár a rasszista, gyűlöletkeltő plakátok „alkotója” ismeretlen,

a Párbeszéd természetesen feljelentést tett az ügyben. Mint azt Szabó Tímea, a párt társelnöke Facebook-posztjában írja:

„Az a legkevesebb, hogy feljelentést tettünk ebben az ügyben, a mi felelősségünk ennél sokkal nagyobb. Véget kell vetnünk a gyűlöletnek! Minden egyes nap dolgoznunk kell azért, hogy egyesével győzzük meg az embereket arról, hogy a szolidaritásnak, az egymás iránti tiszteletnek nincs alternatívája, ha egy boldog országot akarunk teremteni. Mindig is voltak Orbán Viktorok, Kövér Lászlók, Bayer Zsoltok, de az ő milliókat megalázó politikájuk sosem volt és nem is lesz tartós.”

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here