Orbán Viktor abban a megtiszteltetésben részesült Londonban, hogy beléphetett a Downing Street 10. ajtaján. Orbánosra sikeredett a belépő, amit persze megörökítendőnek talált és közzétett a közösségi oldalán.

A Downing Street 10 (Downing utca 10.),

vagy közszájon forgó nevén

- Hirdetés -

“a 10-es szám” (Number 10)

az Egyesült Királyság kormányának székhelye. Itt van a Kincstár Első Lordja rezidenciája és hivatala is. Ezt a posztot a 18. és a 19. század jórészében, illetve 1905-től egyfolytában a miniszterelnök tölti be.

A Westminster városa (City of Westminster) kerületben (borough) található Downing utca 10 egy több, mint 300 éves épület több, mint 100 szobával. A privát rezidencia a harmadik emeletet foglalja el. A pinceszinten van egy konyha is. Az épület maradék részét irodák, nappali és ebédlő szobák foglalják el, ahol a miniszterelnök dolgozik és ahol miniszterekkel, egyéb vezetőkkel, külföldi látogatókkal találkozik. Hátul van egy belső udvar és egy kertre néző terasz.

A St. James’s Parkkal szomszédos 10-es szám a Buckingham-palota, a brit uralkodók londoni rezidenciája közelében van, illetve közel a Westminster-palotához, ahol parlament mindkét háza ülésezik.

Orbán nagy napja….

A magyar kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozóra érkezett Londonba, bebocsáttatott, ami így sikerült:

Arról nem tehet a magyar elöljáró, hogy milyen alkattal született, de azt bizony megtanulhatta volna, hogy milyen öltönyt húz magára és egy előre megbeszélten nyíló ajtón nem szükséges kopognia, hiszen azért tárult fel, hogy bemenjen.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. hát nem tudom..szeretném én olyan minőségi anyagból varratni az öltönyeimet, amiből Orbán varratja az övét.

    Hogy gyűrött? Hát megnézném én azt közelről…

  2. Suttyó proli irigykedés, amit ti itt nyomtok. egy angoltanár, akinek húga brit állampolgár

  3. Elég régóta nézem a “csengetett mylord ” sorozatot. Mindíg csodáltam,hogy milyen anyagból van a ruhájuk Alf Stokesnak,Twelvetreesnek akik,mint komornyik-lakáj szerepelnek. Ha ülnek is ebédnél,ha felállnak a ruhájuk nem ráncos,makulátlan. Nem beszélve Lord és Teddy Meldrum ruháiról. Bármikor megnézik a sorozat bármelyik részét,soha senki nincs gyűrött ruhában. Igaz egyikőjük nem megy a Downing Street 1o-be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét