Sorting by

×

Orbán Viktor hadat üzent a fővárosnak – Liget projekt – Gyors reagálás Zugló polgármesterétől (Exkluzív) – Frissítve!

Alig egy órával ezelőtt ért véget Orbán Viktor magyar miniszterelnök “győzelmi” nemzetközi sajtótájékoztatója, aminek egyik legfontosabb bejelentése, az eredti  Liget-projekt változatlan kivitelezésének terve volt. Gyors reagálást kértünk a hírre Horváth Csabától, a projektben érintett Zugló polgármesterétől.

Várakozunk, de mire?

– Mit szól hozzá, hogy a miniszterelnök a sajtótájékoztatóján az eredeti Liget-projekt változatlan befejezését jelentette be?

– Van egy jelenleg is érvényes fővárosi keretszabályzat, ami ezt nem engedi. Egyelőre itt tartunk. várjuk azt is, hogy pontosan mire gondolt a miniszterelnök, hiszen vannak olyan fejlesztések is, amikről már ők maguk mondtak le korábban, ilyen például a városligeti színház újraépítése. Az is tény, hogy miniszterelnök úr korábban azt ígérte, hogy amit a budapestiek nem akarnak, az nem lesz. Nem csoda tehát, ha most nem tudjuk értelmezni, hogy ez a bejelentés pontosan mit is jelent. Tehát a legtöbb, amit ilyen gyorsan mondhatok, hogy megvárjuk a hivatalos megkeresést.

Előzmény

Ahogy az a sajtótájékoztatóról írt cikkünkben   szerepelt:

Hadüzenet a fővárosnak

A Mandiner kérdésére, hogy a hatalmas győzelem után, hogy alakul a kormány és Budapest viszonya, például mi lesz a megakasztott városligeti projekt sorsa, a miniszterelnök szárazan csak ennyit válaszolt:

“Eldőlt, folytatódik, minden úgy valósul meg, ahogy elterveztük.”

Frissítve!

Cikkünk megjelenése után Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is közzé tette véleményét közösségi oldalán.

“A 2019-es önkormányzati választás után Orbán Viktor miniszterelnök nagyon egyértelműen és világosan fogalmazott a Parlamentben: ha a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja, akkor nem lesz Liget projekt. A Fővárosi Önkormányzat véleménye pedig nem változott: nem támogatjuk a Városliget beépítését.”

Liget projekt

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.