Orbán Viktor Kirgizisztánba látogat

A kirgiz elnök, Sooronbay Jeenbekov meghívására két napos hivatalos látogatást tesz Orbán Viktor magyar miniszterelnök az országban – erről az elnök hivatala értesítette a kirgizisztáni sajtót.

Korábban már mi is megírtuk, hogy a kormányfő részt vesz a Nomád Világjátékok megnyitóján, de arról eddig nem volt szó, hogy a szeptember másodika és negyedike közötti látogatás hivatalos lesz.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn tájékoztatott a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról, ekkor úgy fogalmazott, Orbán Viktor Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában.

Mint most kiderült, a világjátékok megnyitója mellett részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is Cholpon-Atában. Kirgizisztán elnöke és Orbán Viktor szeptember negyedikén tárgyalnak, a megbeszélés után várhatóan sajtótájékoztatót tartanak. A magyar miniszterelnök az ország más vezetőivel is találkozik látogatása alatt.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Nem csak azt tudjuk most hol van, de azt is hová készül! Orbán Kirgizisztánba hivatalos, a Nomád Világjátékokra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük