Orbán Viktor kis-, vagy nagy bejelentése – 10-kor megszólal a miniszterelnök!

Délelőtt 10 órakor kezdődik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara év eleji Gazdasági Évnyitó című rendezvénye, amelyen akár nagy bejelentésre is sor kerülhet. Orbán Viktor 10-re ígéri a megszólalását…..

Jujjj….!

Az esemény Parragh László MKIK elnök köszöntőjével és előadásával indul, melyet Varga Mihály, miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter előadása követ.

Ezután mond beszédet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke,

majd Parragh László a zárszót.

Orbán Viktor korábban célzott rá, hogy készen áll a bevetésre egy 6000 milliárd forintos élénkítő csomag, és Parragh László tegnapi megszólalása arra utal, hogy a a vendéglátásból dolgozók megsegítése már eldöntött tény.

Lehetséges, hogy ma nagy bejelentésekre kerül sor.

Nemcsak Orbán Viktor posztolt az eseményről a Facebookon:

Varga Mihály egy bejegyzésben írt arról, miről fog beszélni az eseményen: biztosan téma lesz, hogy a vírus nemcsak az elmúlt egy év, hanem a következő hónapok gazdasági lehetőségeit is alapvetően meghatározza. Továbbá:

  • Költségvetési akadálya az emberi életek védelmének és a munkahelyek megőrzésének nem volt és ezután sem lesz.
  • A költségvetés forrásigénye biztosított, az államadósság az uniós átlag alatt maradt, míg a hiány az európai országok szintjén alakult.
  • A gazdaság újraindításának a beruházások támogatása a kulcsa, Magyarország ebben nemzetközi összehasonlításban is kimagaslóan teljesít.
  • A munkahelyek védelmét sikerrel vették a magyar vállalkozások, Magyarországon a 4. legkedvezőbb a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban.
  • Mikor térhet vissza a magyar gazdaság a növekedési pályára? Melyek a legfőbb feladatok és tanulságok?

A pénzügyminiszter egyelőre konkrét intézkedésekre nem tett utalást.

NÉBIH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük