Connect with us

Voks 2024

Orbán Viktor makutyi dumája – Behódolás után magyarázkodás

Megosztás

Amit alább Orbán Viktor előad egy olyan sunyi makutyi duma, aminek hivatása, hogy a látványos vereséget győzelemmé lényegítse át.

makutyi duma
Megosztás

Orbán Viktor hihetetlen nagyképű és hazug magyarázkodással állt elő Facebook oldalán közvetlenül azután, hogy több hónapos pökhendi elleállás után a végső ponton behódolt és megszavazta a többi EU-s állammal együtt az Ukrajnát támogató legújabb pénzügyi csomagot. Ez egy olyan sunyi makutyi duma, aminek hivatása, hogy a látványos vereséget győzelemmé lényegítse át.

Mi az a makutyi duma?

Ezekben a korábban az ÉS hasábjain napvilágot látott villanásnyi parabolákban olyan logikai bukfenceket, többlépcsős képzettársításokat merészel megengedni magának a szerző, amivel olvasóinak elméjét súlyos megpróbáltatásnak teszi alá.

Lássuk a medvét, vagy inkább nyuszit?

Orbán Viktor a videóban közölte: a téma Ukrajna volt, illetve az a kérdés, hogy támogassa-e az Európai Unió Ukrajnát és ha igen, hogyan és mennyi pénzzel. A tárgyalások itt szakadtak meg tavaly decemberben, mert két magyar problémára nem kaptunk megoldást – tette hozzá.

„Féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit az Európai Bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki. És attól is féltünk, hogy túl hosszú távra, ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére”

– fogalmazott. Orbán Viktor elmondta, hogy tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába.

„Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk”

Csak az igazság kedvéért

Az Orbán Viktor által, a „makutyi dumájában” jelzett „két magyar probléma” közül az első egyetlen pillanatig sem  jelentett veszélyt, a második megoldása pedig a magyar hiszti nélkül is megtörtént volna, mind a kettő csak a magyar miniszterelnök és köre rémálmainak szüleménye.

Előzmény.

makutyi duma,

Szerző