Orbán Viktor “mélységesen csalódott – Hogy most éppen miben? Olvassa!

A vallásszabadság, a zsidó-keresztény örökség valamint az Európában élő zsidó közösségek elleni támadásnak minősítette Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bíróságnak a kóser vágás megtiltásáról szóló decemberi döntését abban a levélben, amelyet Jichák Herzognak, a Zsidó Ügynökség elnökének küldött Jeruzsálembe – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Ennek előzménye, hogy az Ügynökség vezetője december 31-én levélben fordult Orbán Viktorhoz, melyben felhívta a figyelmét erre az európai zsidó közösségek számára kiemelten fontos témára.

Nálunk volt Maccabi Játékok is…..

Válaszában Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedben kormánya arra törekedett, hogy biztosítsa a magyar zsidó közösség biztonságát és jólétét.

“Erőfeszítéseinknek köszönhetően megtapasztaltuk a zsidó élet és a zsidó kultúra reneszánszát Magyarországon, amelyet olyan figyelemreméltó események jellemeztek, mint a Maccabi Játékok és az évente megrendezett Zsidó Kulturális Fesztivál”.

Orbán Viktor szerint ennek szellemében mélységes csalódás volt az Európai Bíróság nemrégiben hozott ítélete, amely lehetővé tette a tagállamok számára, hogy fenntartsák a kóser vágások tilalmát.

“Úgy gondolom, hogy ez a döntés nemcsak a vallásszabadság elleni támadás, hanem zsidó-keresztény örökségünk és az Európában élő zsidó közösségek elleni támadás. Következésképpen kormányom gyorsan elítélte ezt a káros döntést, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy az összes lehetséges nemzetközi fórumon felemeljük a szavunkat ellene”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette:

hisz egy olyan Európában, amely nemcsak biztosítja a vallásszabadságot, hanem büszkén kiáll a zsidó-keresztény örökség, hagyományok és értékek mellett, amelyeken országaink és társadalmaink alapulnak.

Az Európai Bíróság tavaly december 17-én hozta meg döntését, amely fenntartotta a kóser rituális vágás betiltását Belgiumban.

Forrás

Kóser vágóhíd

“Beszállítói tartozás, mínuszos üzleti eredmény, milliárdos hitelek, végrehajtás: eddig ezeket tudja felmutatni a 2017-ben megnyitott vágóhíd Csengelén. Nem ez az egyetlen negatív jel az EMIH gazdasági hátországában” – írta 2020 novemberében a 24.hu.

2017 nyarán nyitották meg nagy médianyilvánosság előtt az Egységes Magyar Izraelita Hitközség kóser vágóhídját a Csongrád megyei Csengelén. Az esemény jelentőségét nemcsak David Lau izraeli főrabbi, de Fazekas Sándor, akkori földművelésügyi miniszter jelenléte is jelezte. A kormány nem csak az ünnepi eseményen vállalt szerepet: a korábbi konzervgyár helyén létesített, libára szakosodott, összesen 2,8 milliárdba kerülő vágóhíd az állami Eximbank 1,75 milliárdos hitelének, valamint közel 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével valósult meg. Köves Slomóék a rendezvényen nem fukarkodtak a nagy szavakkal. Elhangzott, hogy ez

„a világ legnagyobb kóser libavágóhídja és feldolgozója”,

de azt is hangoztatták: a kóser libamájra óriási a kereslet világszerte.

“Zöldmezős beruházással, mintegy 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült a Csongrád megyei Csengelén. Fazekas Sándor az avatóünnepségen elmondta, az első ütemben 80-100 embernek munkahelyet biztosító üzem a magyar víziszárnyas ágazat egyik legjelentősebb beruházása.”

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

5 hozzászólás

 • Avatar
  2021.01.05 - 22:24
  Közvetlen hivatkozás

  Ha nem ismernem orbant, akkor tan meg igazat is adnek neki – de szerintem nem ez tortent. Valamelyik kis partfogoltjanak a leveskejebe valaki(k) belekopott (koptek), es most szemelyes sertettseget bugyolalja ilyen szep szavakba. Ha valoban olyan nagy szukseg volt egy ekkora vagohid epitesere, akkor azt egesz biztosan egy JO zsidok altali vezetes nagyon jol elvezette volna. Nem nagyon lattam meg zsidot csodbe menni. Az viszont nagyon elgondolkodtato, hogy ovi mar “kormanyomrol” beszel, nem pedig Magyarorszag kormanyarol. Ugy nez ki, hogy o a kiraly, Magyarorszag pedig az o elmebetegsegenek teljesen megfelelo jatszotere. Szoljanak neki, hogy o meg nem kiraly, csak a nep foszolgaja

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.09 - 18:40
  Közvetlen hivatkozás

  “JÖNNEK ELŐ a SZARBÓL a MÉLY-ZSIDÓK!”
  MA PÉPPÉ POFOZZUK a MAGYARGYŰLÖLŐ SZEMITA GNÓMOKAT!!!…- AKIKET a FELCSÚTI DÖBRÖGI KÉPES VOLT ISTEN AJÁNDÉKAINAK NEVEZNI!!!
  ŐK AZOK a WASS ALBERT ÁLTAL CELEBRÁLT PATKÁNYOK, AKIK
  ANNAK ELLENÉRE, HOGY MAGYARORSZÁGON KÖVÉREN és JÓL TARTJÁK ŐKET MINDIG a BEFOGADÓ GAZDA NÉPET SZAPULJÁK REGGELTŐL ESTIG!!!
  Múzsáink ezúttal a Magyarországon élősködő sok százezer gén-torz egyed közül azok az Isten és gyermekgyilkosok legundorítóbb egyedei (Spiró, Konrád, Eszterházy), akiknek a magyar adófizetők pénzén kinyomtatott, hegyekben tornyosuló eladatlan okádékai közül most rendkívül jó hangulatunk miatt; – ily baráti (MAGYAROS!) formában fonákólunk!!!
  “A megfelelően előkészített zsidót egy kamrába vágjuk, ahol trükkös a zuhanyrózsa. Bőrét megnyúzzuk, és sózva tároljuk. Kitűnő lámpaernyő készíthető belőle. Kivétel a vörös bibsi, ezeket kalapáccsal zúzzuk.
  Nehogy megrohadjon a zsidó. Az összement zsidót péppé… darálj…uk és kitűnő disznóeledelt készítünk belőle.
  A zsidó emlős, kölykét kilenc hónapig hordja, eledele a pénz. Ne etessük. Egy zsidó is szörnyen bebüdösítheti környezete levegőjét.
  A zsidó óljában, Izraelben sötét van, ezért Európába szökne! Csapjunk az orrára, arra a nagy görbe testrészére, mely fején fityeg!
  Ki tartson zsidót? Senki! A zsidó, beszerzése után azonnal felhasználandó, lásd az első bekezdést!
  Öreg zsidót ne vegyünk, értéke a nullához konvergál!
  A zsidóval következetesen kommunikáljunk! Ha szép viselkedést várunk tőle, akkor elég a pénz, kamat, nyereség szavakat kiejtenünk és máris lábaink előtt csúszkál, talpunkat (egyes megfigyelők szerint intimebb testrészeinket is) nyalogatja. Ha rosszul viselkedik, elég ennyi: „pfuj, büdös zsidó, helyedre!”
  A zsidó-tartás nem gazdaságos, tenyésztése nem kifizetődő! Ezért semmi esetre se szaporítsuk őket! Szaporodásának meggátolása az első bekezdésben!
  A zsidó nem tartozik a tartós áruk körébe!
  A zsidó erogén zónáit ötágú vörös csillaggal jelöljük! Vigyázat, egyes példányoknál ez agresszivitással, az önbizalom túlzott növekedésével járhat!
  Hogyan öltöztessük zsidónkat? Pelenkázása kötelező, az alapvető emberi ürítés szabályait nem ismeri, megtanulására alkalmatlan. Szoptatásra házilag alkalmatlan, az e célra szakosodott iparosok telephelyére elszállítva azonban megoldható. Kizárólag saját nemétől hajlandó szopni. Fővárosi zsidókat a Cappella nevű zsidó-szoptatóban tápláljunk!
  Levegőt nem minden zsidó igényel, a cián, mustár- és egyéb gázok viszont a kedvencei közé tartoznak! Vigyázzunk, a gázosításra kijelölt helység ne legyen huzatos! (jiddisül minden zsidó húzzon el!)
  Így gondozd a zsidódat, baszd meg!”
  „Kiirtanám az összes zsidót!” (Ezt mondjuk a már nem létező Pannon Rádióban, lehetőleg a Hanuka ünnepén.)
  „Azt mondják, hogy kussoljak /ne nyissam a szám, ne magyarkodjak/ de én szeretem a fajtámat/ és dolgozni akarok”
  „Mózesnek butasága/ törvényeiből égre kiállt/ebben kissé lepipálja Esztert, a kurvát/Józsué a vén balfasz/ parancsokat oszt a népének/még akkor is ajvékolt/ mikor az asszonyt fogdosta (…) Anne Frank kispina naplója/ a fitymátlanok bibliája/ Sólem Áléchem a keselyűké/ az össze zsidóba és prófétáikba/ vágjon bele a Jahvé haragja”
  Eörsi Mátyást lámpavasra kötni,
  Pető Ivánt kibelezni, kiherélni,
  Verebest, Gyárfást, Bolgárt jégcsákánnyal ütni,
  Zoltai Gusztávból lámpaernyőt készíteni,
  Az összes izraeli kémet kivégezni!
  “Büdösek ezek a korcs zsidók,
  Büdösek de nagyon.
  Korcs kevert nemzet – akárcsak a mulatt
  Csecsemők vérével mulat.
  Buták mint a cigány, számolni tud csak
  „kétszerkettő ha veszem három, ha adom öt”
  ez náluk az ész, s a becsület nem menő.
  Kaftánjuk takarja szarcsimbókós seggüket
  Szombaton nem mosdanak, vasárnap már férgesek.
  Munkatábor mely nemesít, eltünteti őket nemsoká
  Kéményen keresztül mennek majd világgá.
  Te, komisz biboldó, Mózes fattyú kölyke
  Téged sem kerül el majd a szappanfőzde.
  Mikor ajvékolásukat hallom
  Felfordul tőlük a gyomrom.
  Jó apám mondta, ne bízz egy olyan népbe’
  Mely imakor fallal veri magát fejbe.
  Panaszkodnak, sírnak, nyavalyognak
  Magyar véren vastagodnak.
  Közben senkihez sem tartoznak.
  Utálja őket minden kor,
  Mert mindig s mindenhol,
  Férgek voltak.
  Ha azt hallom, shalom
  Fegyverem máris tárazom,
  Hogy egy se maradjon élve
  Szeme közé találok telibe!
  S amivel minket vádolnak,
  Az lesz nekik a szomorú valóság,
  Tonnányi TNT a zsinagógának
  Ha nem tetszik neked, zsidóság
  Menj a Jordán partjára,
  Ott ajvékolj a jó kurva anyádba!
  Skalpjaitokból lámpaernyőt készítek
  Metélt faszúak, ez lesz majd a végetek!
  Was für ein Juden, minek kell nekünk a zsidó?
  A kellőképpen megfüstölt zsidót a savó leöntése és a Soah után durva mosószappannak – másra nemigen alkalmas – esetleg irháját dolgozzuk fel olcsó lámpaernyőnek, albániai exportra.
  Kezdő antiszemita inkább szukát tartson, ne kant. A zsidóknál a saját nemhez való vonzódás ugyanis a vallási kötelék része.
  Nehogy megrohadjon a zsidó (habár frissen is büdös).
  A kemencébe bevágott zsidót magas hőfokon megsütjük. Ha már unjuk a szappant, olcsó disznóeledelt készítsünk belőle. A megmaradt bőrt Zyklon B-vel fertőtlenítjük a sok mocsoktól, majd alsó-kambodzsai igényeket kielégítő egyszerű, papírtalpú bakancshoz való felsőrészként értékesítjük.
  A zsidó egy pióca, aki Európa vérét szívja
  zsidó az új, nincs. Az új semmi, árnyék
  Az olcsó és a drága zsidónak is híg a leve.
  A bibsi átmenet az emlősök és a rágcsálók között, vigyázat, akkor is harap, ha jól tartjuk, ezért inkább ne nagyon etessük. Ha már nagyon elszemtelenedne, erőteljes Arbeit macht frei kiáltással fegyelmezzük. Vigyázat, a mazsihiszzsidó és az szdszzsidó különösen alattomos, de ne lágyuljunk el a mosolygó fideszzsidótól sem, csak mert hamisan képes elénekelni a magyar himnuszt
  Ki tartson zsidót? Tanácsosabb fajtiszta zsidót beszerezni, mint valami bizonytalan eredetű sémit, de ne legyenek illúziónk a félhéber példányokkal kapcsolatban sem, a szaga ezeknek sem a legjobb.
  Sok zsidónak szappangyár a neve
  A zsidó-tartás csak akkor gazdaságos, ha szappan illetve lámpaernyőgyártással szeretnénk foglalkozni a közeljövőben.
  ***
  Fejhangon zakatol a pajeszos brigád
  Jáhvé tömi a rabbi retkes luvnyáját.
  Elaludni nem tud Mózes, csak vakarózgat
  S közben aszott fitymát szopogat.
  Fentről egy hang: mi van rabbi,
  Mózes, a nődet már megint Jahvi..?
  Bólogat Mózes szomorúan,
  Ám szeme felcsillan:„Ott van Ézsaiás,
  Néki legalább a farka daliás”
  Nosza, megoldódik minden, sóhajt is Ézsaiás:
  „Csak meg ne halljak még egy bibsi imát”

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.19 - 11:29
  Közvetlen hivatkozás

  Ez az elmebeteg csalódott?. a nép már 11 éve az.. tünj már el te mocskos gazember !!!

  Válasz
 • Avatar
  2021.02.22 - 14:58
  Közvetlen hivatkozás

  AZ IGAZSÁG MINDIG AZ ÉLETBEN VAN…..ISTENBEN AZ EMBERBEN AZ ÉLETBEN…..IGY TEKINTVE ÉRTJÜK MEG HOGY AZ ÉLET ÉRTÉK…..NEM ÁLDOZAT NEM ZSÁKMÁNY NEM GYILKOS CÉLPONT…..JÉZUS SEM VOLT SE ÁLDOZAT SEM ESZKÖZ SEM CÉLPONT…..VISZONT VOLT A ZSIDÓK A PAPOK A RÓMAIAK A KATONÁK A CIVILEK A BUTÁK TUDATLANOK GYILKOS TETTEINEK ÉS BOSSZÚJÁNAK ESETE…..LÁTTATJA MIT TESZ AZ AMIKOR NEM AZ ÉLET NEM A TUDÁS NEM AZ EGYSÉG AZ EMBER A SZERETET SZÁMIT HANEM A MEGSZOKOTT BEIDEGZŐDÖTT ÉS SILÁNY NÉZETEK URALKODNAK…..SAJNOS EZ MA IS JELEN VAN SOK MÁS EGYÉB KÁRTÉKONY ESZMÉVEL AMIK CSAK RONTANAK A HELYZETEN…..ISTENÜNK JÉZUS ÉLETÜNK TUDÁSUNK MINDENÜNK…..PÉLDA KÖVETENDŐ ÉRTÉK……EGY FÖLDÖN ÉLÜNK EGY AZ ISTEN A SZERETET…..EZT MEGBONTANI NEM LEHET…..NEM KELL…..VÉTEK…..A TORINOI LEPEL MUTAT MINDENT…..LÁTTAT ÉRTET TUDAT…..TEHÁT ÉLNI CSAK SZERETETBEN ÉLETTEL LEHET……FÖLDÜNKET VÉDENI ÉLŐLÉNYEKET ÁLLATOKAT ÉLTETNI EMBEREKET ÉRTÉKELNI KELL…..NÖVÉNYI ÉTRENDET FOLYTATNI TISZTA RENDEZETT EGYSÉGES HARMONIKUS ÉLETTEL…..TERMÉSZETES RENDEZETTSÉGGEL……SZEMÉT SZENNY VEGYSZER ALKOHOL DOHÁNY KÁBITÓK NÉLKÜ……VÉRADÁSSAL PLAZMAADÁSSAL ÉLTETÉSSEL…..ÉLJÜNK TUDJUNK SZERESSÜNK……JÉZUST KÖVESSÜK MINDENBEN HOGY ÉLET LEGYEN….VALLÁSOK POLITIKÁK ÜZLETEK NÉLKÜL…..JÉZUS NEM VALLÁS NEM POLITIKA NEM ÜZLET……ISTEN ÉLET TUDÁS SZERETET…..SZÉP TÖKÉLETES EGYSÉGES HARMONIKUS ISTEN…..MINDENKI ISTENE……LÁTHATJUK ÉS ÉRTHETJÜK…..A TUDOMÁNY A TECHNIKA ÁLTAL…..UGYAN UGY MINT A TUDÁS A MÜKÖDÉS ÁLTAL LÉTREJÖTT LEPEL KÉP ……AMI ÉLETÜNK KÉPE

  Válasz
 • Visszajelzés: Hungarikum! Az agrárminisztérium egy milliárdos bukót produkáló céggel példálózik, mint "magyar sikertörténet"! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük