Közzétette honlapján hivatalos állásfoglalását az Európai Néppárt. A közleményben úgy fogalmaz az európai pártcsalád: az EPP Politikai Közgyűlésén lefolytatott szavazást követően a Fidesz tagjai azonnali hatállyal, 190 igen és 3 nem szavazat ellenében felfüggesztésre kerültek, miután azt közösen előterjesztette az EPP Elnöksége és a Fidesz.

Örkény István örökbecsű egypercese:

„Rajk László külügyminisztert, a párt régi harcosát, saját kérésére halálra ítélték. A kivégzés a kölcsönös egyetértés és bizalom jegyében folyt le, kisszámú meghívott előtt.”

A közlemény értelmében tehát nem az történt, amit Orbán Viktor állít,

hogy a Fidesz függesztette fel egyoldalúan jogainak gyakorlását, a javaslat ugyanis közös volt, azt a Néppárt elnöksége is támogatta és előterjesztette.

Joseph Daul, a Néppárt elnöke a közleményben elmondta, hogy az EPP az értékek pártja, és ezt minden tagnak figyelembe kell vennie. Szerinte ma a belső demokrácia megszólalt azzal, hogy a 13 párt kérésére megszavazták a Fidesz felfüggesztését. Illetve kifejtette azt is, hogy nem köthetnek kompromisszumot a jogállamiság, a sajtószabadság, az akadémiai szabadság, vagy a kisebbségi jogok kérdésköreiben, és az EU-ellenes retorika is elfogadhatatlan.

- Hirdetés -

Jávor Benedek: Mielőtt a kormányzati válságkommunikáció megpróbál valami mást elhitetni….

A közleményben megerősítették azt is, hogy a Fideszt vizsgáló „bölcsek tanácsa” tagjai Herman van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering lesznek.

Az Európai Parlament 71 százalékos többséggel megszavazta, hogy a jogállamiság tiszteletben tartásához kössék az EU-s támogatások kifizetését

Lendvai Ildikó közösségi oldalán ennyit fűzött a produkcióhoz:

“Vicces epizód a drámában. Orbán -miközben mindent letagadott, amit a kormány terhére róttak- azért könyörgött a Néppártnak, hogy a Fidesz tagságát ne csak mások függesszék fel, hanem ő maga is vállalhassa azt. Gondolom, valami kommunikációs mankót keresnek itthonra. Ismerik a nem túl szép viccet?

A zárdába rablók törnek be, a nővérek attól félnek, hogy erőszakot követnek el rajtuk. A főnökasszony össze-vissza telefonálgat, de sehonnan nem érkezhet időben a segítség. Hát akkor mit tegyünk?-kérdezi kétségbeesetten. Próbálják meg élvezni! -jön a cinikus válasz.

Aha. A Fidesz most megpróbálja élvezni

Ld, még:

“Tanító bácsi, tessék szíves lenni engem a sarokba állítani, nagyon szeretnék ott álldogálni!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét