Sorting by

×

Orbán Viktor: ne tartóztassanak le senkit február 1-jén!

Ha lesz kínai vakcina, húsvétkor új helyzetben találhatjuk magunkat – fogalmazott a Orbán miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában. A jövő héten új szakaszba lép az oltás Magyarországon, és büntetés vár azokra, akik kinyitják vendéglátóhelyüket hétfőn.

Nem változtat a járványügyi szabályokon a kormány, március 1-ig olyan korlátok közt élhetünk, mint eddig, ehhez azonban parlamenti döntésre is szükség van.

“A legkevésbé az számított, hogy mit ajánlottak a fényes tekintetű padisahok a nemzetközi szervezetekben, nemzeti döntést kellett hozni”

– mondta a hosszabbító döntésről a kormányfő, aki bevallotta, már “nagyon szabadulna” a 8 órai esti hazaéréstől.

A szakemberek közül többen szigorítást tanácsoltak neki, ám a kormány a “félszabad” élet mellett döntött korábban, és most ez marad.

“Most még az óvatosságé a főszerep, akkor is, ha mindannyian már vágjuk a centit”

– fogalmazott.

Hogy miért nem volt legalább egy pici lazítás,

arról azt mondta, emberéletekről van szó, nem arról, hogy “melyik döntés miatt ki haragszik meg”. Az érzelmek most nem számítanak, legfeljebb a férfi kézilabda-válogatott vb-szereplésekor, amikor a tévé előtt lehet “üvöltözni”.

Úgy látja, a nyugat mindig valamit “berhelt” a szabályokon, “egyet előre, kettőt hátra”, de ez helytelen stratégiának bizonyult szerinte.

Azt kérte az operatív törzs pénteki ülésén, hogy ne tartóztassanak le senkit február 1-jén,

amennyire erre ráhatása van – reagált ezzel arra, hogy több vendéglátóhely február 1-jén ki tervez nyitni. Mégis azt kéri a vendéglátósokkal: ne tegyék, mert haza fognak menni, és át fogják adni a fertőzést. Ami szerinte történhet, hogy 150 ezer és 1 millió forint közti bírságok lesznek, illetve 6 hónapos étteremzár.

“Higgyék el, nem éri meg!” – üzent Orbán Viktor.

A kormányfő úgy látja, “az oltás jól halad”, a hét végéig végeznek a szociális otthonokban élők és dolgozók oltásáról,

a jövő hét elején megkezdődik a regisztrációalapú oltás,

a korábban megszabott rendben.

Bejelentette, beoltatja magát, és a kínai vakcinában bízik a legjobban.

“Ezt a vírust a kínaiak ismerik a legjobban, a legrégebb óta” – mondta.

Gyávának és rossz példának tartja, hogy a politikusok előre veszik magukat a sorban, “vannak nálunk nehezebb helyzetben élő magyar emberek, a jog meg majd érvényt szerez annak a büntetésnek, ami ezért jár, de nem a büntetés hangján szeretnék erről beszélni” – tette hozzá a kormányfő.

Inspirálónak tartja Szerbia példáját, akivel “szívbéli, jó viszonyt ápolunk”

Ott kínai vakcinával is oltanak, az oltási teljesítményben dobogós helyen vannak, amiből két dolog következik:

Szerbia egy komoly ország, másfelől “előszoba”, kipróbálják “nekünk” a vakcinát, erről minden nap külön jelentést is kér Orbán Viktor.

“Mindig a tapasztalat a legértékesebb tudás” – tette hozzá.

Hogy mikor jön az orosz és a kínai vakcina Magyarországra, arról is beszélt:

“ma vagy holnap szerződünk a kínaiakkal a vakcinabeszállításra, ha az nem jön, március elejéig 880 ezer embert tudunk egyszer beoltani. Ha kínai vakcina lesz, húsvétkor új helyzetben találhatjuk magunkat”

– jelentette ki. Arról későbbre ígért döntést, hogy ha van megfelelő számú beoltott személy, akkor egy lépésben nagyot vagy több lépésben kicsiket nyitnak a döntéshozók.

Továbbra is rossz döntésnek tartja utólag (“eső után köpönyeg”), hogy közös uniós beszerzésű lett a vakcina, de nem adta át a döntés lehetőségét abban, hogy az ország máshonnan is tudjon vakcinát beszerezni.

Forrás: Infostart/Magyar Rádió

időjárás

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor: ne tartóztassanak le senkit február 1-jén!

  • 2021.01.29 - 11:57
    Közvetlen hivatkozás

    A jó Anyád oltasgasd te mocskos beteg patkány, ki a fenét érdekel a te hataloméhes megnyilvánulásaid. de egyszer mindenért fizetned kell, téged még a pokol is kiokád alja szemét undor !

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.