Orbán Viktor nem csak Sorossal, de a protokollal is harcban áll!

Nem publikus, hogy hányan dolgoznak Orbán miniszterelnök megjelenésén és a viselkedési normák betartatásán – bocsánat, az ajánlásán –, de annyi bizonyos, hogy vagy a számuk, vagy az összetételük kívánnivalót hagy maga után. Az is esélyes, hogy hiába beszélnek, hiszen a mindentudó minden tud! Is!

Hogy néz már ki megint, miniszterelnök úr?

Orbán Viktor nem csak Sorossal, de a protokollal is harcban áll, mert még a megjelenéséhez sem fogad el tanácsokat – állította Görög Ibolya a protokollszakértő az ATV-ben. Megtudhattuk, hogy egyik elődje alatt sem volt szokás nekirontani a főnöknek, hogy gáz, ahogy felöltözött, a protokollos kizárólag akkor szólamlott fel, ha kérdezték. Mondjuk, az is igaz, hogy például Medgyessy tudta, hogy mit és hogyan kell hordani.

Ki mit hozott otthonról….

Kizárólag a személyes tanácsadóira hagyatkozhat az ember, ha Orbán pozíciójában van, ők azok, akik megmondhatnák, de merik? A látszat arra utal, hogy inkább csak nagyon belül mosolyodnak el magukban, kifelé pedig bólogatnak egyetértően, hisz jó az a fizetés!

Orbán kihasználhatná, hogy a családjában van, aki nagyon is ért a divathoz, hiszen felröppent a hír, hogy lánya, Tiborczné Orbán Ráhel divatdiktátorrá lesz, de valami mégsem stimmel.

Görög Ibolya remek érzékkel találna olyan, picit sem bántó megoldást, ami mégis felhívhatná az adott politikus figyelmét, hogy benézte a vásárlást:

„Annyira jó szövetből van, kár, hogy kicsit hosszú!”

Minket képvisel

„amikor kiáll, azért kell konzervatívnak, hibátlannak kinéznie, hogy ne vonja el semmi a tartalomról a figyelmet.”

Na de, ha ez a cél?

„Az átlagembernek fogalma nincs, hogy a V4-ek miről beszéltek, annyira emlékszik, hogy a nadrág buggyos volt…”

Az ajtóberúgás nem játszik a diplomáciában

A jó diplomata ismérve, hogy megfelelően csomagolja mondandóját:

„az a lényeg, hogy úgy mondjon el valamit, hogy csak másnap jöjjenek rá, mit mondott…”

Az igénytelenség ragályos

Görög Ibolya szerint, ha azt vesszük alapul, hogy a tanácsadók nem direkt csinálják, akkor csak az lehet, hogy az igénytelenség legörgött hozzájuk is. Hiszen az, aki odafigyel – és Lázár János ilyen volt –, kirí a társaságból és így még nagyobb a kontraszt.

A slendriánság nem kormánypárti

A traca öltözködésnek nincs „oldala”, minden frakcióban fellelhető és az ellentéte is, bár ez utóbbi elenyésző számban.

Lehet, hogy mindez direkt így van megkomponálva!

Lehet, hogy Orbán megjelenése az európai kultúrkörben mozgó politikusok között ciki, de mi van, ha ő akkor is „hazabeszél” és lássuk be, a magyar átlagviselet nem éppen elegáns. Lehet, hogy arra játszanak, hogy ebből is érezze a nép egyszerű fia-lánya, hogy egy közülük és mégis mire vitte? Lehet, hogy az egész előre megkomponált üzenet?

Elég abszurd ötlet, de mi van, ha ez Orbán munkaruhája és hazaérve undorodva rúgja a sarokba és veszi fel a háziköntösét, majd vacsi előtt felmegy a gardróbjába és akkurát átöltözik a dinné elfogyasztásához? Lévai asszony pedig – játszunk tovább a gondolattal – int a cselcsiknek, akik fityulás szolgálóruhában sorakoznak fel az ezüsttel terített asztal mellett, várva, hogy az elnöki pár jóllakottan böffentget a menü végén. Sosem fogjuk megtudni a frankót, de sejtése mindenkinek lehet, a gondolat még szabad, ha nagyon csendben, mással meg nem osztva élünk vele.

Hogy ne a mi pénzünk kérdése legyen! – ingyen segítség az Orbán-külcsínnek

“Fennhéjazós vacsorákból még nem lett ruhakollekció” – Ennivaló, vagy “kamu pártcucc” a Ráhel-design?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük