Orosz-ukrán háborúBanánköztársaság

Orbán Viktor nem haza-, hanem nemzetáruló?

Orbán

A rendkívüli hétvégi kormányülések és az azt követő “kormányinfók” nem jelentenek semmi jót, ám a veszélyhelyzetről veszélyhelyzetre “kormányzó” V. Orbán kabinet mindennapos működése a rendkívüli ülésezés.

Olyan ez, mint a látványpékség: színes-szagos, látványos, de könnyen lehet, hogy a kisütött pogácsa büdös

Két nappal azután, hogy az Európai Parlament elfogadta a magyar kormányt és “demokráciát” lényegében elítélő Delbons-Cornfield jelentést és egy nappal azelőtt, hogy az Európai Bizottság döntene az uniós pénzek kifizetéséről ülésezett a magyar kormány és “egeret szültek a hegyek”.

Az a kisebb “baj”, hogy az ideiglenes “ársapkákat” az önkényesen kiválasztott élelmiszerekre és az üzemanyagokra is meghosszabbították december 31-ig, a nagyobb gond, hogy az infláció visszaszorítására egyetlen ötlete sincs a kormánynak.

Az egy hete feltett új lemez pedig egyenes vérlázító, ugyanis a Gorbacsov temetéséről visszatért Orbán Viktor – aki hivatalosan ezúttal nem találkozott Vlagyimir Putyinnal – , mégis azóta hajtogatja, hogy azok az Oroszország elleni szankciók, amelyeket ő is megszavazott nem jók, sőt károsak.

Orbán szerint ha ezeket visszavonnák, akkor másnap “varázsütésre” felére csökkene a gáz ára. Elhiszem neki, főleg, ha ezt Vlagyimir Vlagyimirovics mondta tollba a magyar kormányfőnek.

Moszkvai útja óta ezzel haknizik Orbán, az összes kormánypárti politikus és csinovnyik, valamint a teljes propagandagépezet MTV-től Magyar Nemzeten át a Hír TV-ig.

Közben az Európai Parlament őszi nyitónapján Ursula von der Leyen egyértelműen kiállt az uniós szankciók fenntartása mellett. A strasbourgi ülésteremben az Európai Bizottság elnöke mellett Olena Zelenszka asszony foglalt helyet és sokan kék-sárga szettben jelentek meg az ülésteremben.

Orbán mégis a szaknciók ellen, logikailag Oroszország mellett áll

Ha az Európai Bizottság, illetve a teljes állam- és kormányfők tanácsa Orbánra hallgatna, akkor a MOszkva elleni szaknciók azonnali visszavonásával egyben hátbaszúrná Ukrajnát és a szabadság, a valamint az európai értékekért is harcoló ukrán kaktonákat.

Emlékeznek még, nagyjából másfél hónappal ezelőtt több kormánypárti politikus is felemlegette, hogy az ő adataik szerint az orosz-ukrán háborúban már száz az ukrán hadseregben szolgáló magyar anyanyelvű, magyar nemzetiségű katona veszítette életét. Békei poraikra!

Erre a köpönyegforgató magyar kormány figyelmeztetett

Szóval, ha Orbán Viktor nem akar azt a bizonyost csinálni a szájából, akkor sürgősen csöndbe marad, mert ő valójában száz már elhunyt magyar katona vére árán szeretné azonnal felfüggesztetni a brüsszeli szaknciókat, hogy holnap – elmondása szerint – már féláron jöjjön a gáz és felére csökenjen az infláció.

Ez utóbbi persze nem következik az előzőből, főleg úgy nem, hogy szakértők már többször is rámutatattak a magyar és az európai infláció is már jóval a háború kitörése előtt meglódult.

Szóval, aki ma hozsanázzik Orbán Viktor politikai éleslátásán és maga is úgy gondolja, hogy azonnal fel kell függeszteni a szankciókat, az jól gondolja meg, hogy ezért száz magyar katona már az életével fizetett…

Azt szeretnénk, ha az uniós szankciós politika megváltozna és észszerűbb alapokra helyeznék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Belgrádban. Úgy látta, a szankcióknak az a természetük, hogy általában olyan helyeken döntenek róluk, amelyek biztonságosak és messze esnek attól az országtól, amellyel szemben kivetik őket.

“Könnyű szankciós politikát csinálni Párizsból, Brüsszelből, Madridból, de talán még Berlinből is” – fogalmazott, hozzátéve: “mi azonban a szankcionált országhoz, Oroszországhoz közelebb vagyunk”.

Tehát az a szankció, amit ma “a nyugatiak kitaláltak”, nem szolgálja Magyarország érdekét, “sőt rendkívül súlyos veszedelmet jelent a számunkra”. Az egészben pedig az a leginkább aggasztó, hogy “miközben megyünk bele az egyre súlyosabb gazdasági válságba”, teljesen nyilvánvaló, hogyha a szankciókat hatályon kívül helyeznék, a helyzet azonnal javulna – vélekedett.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: kormany.hu

About Author