Orbán Viktor: nem szeretnénk „rángatni” a szabályokat – Fenntartják februárig a korlátozó intézkedéseket

A péntek reggeli operatív törzs jelentése szerint már több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be – közölte Orbán Viktor. A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy hétvégén már a 150 főnél otthont adó idősotthonokban is oltani fognak. Az idősotthonok lakóinak 80 százaléka, a dolgozóknak pedig 50 százaléka vállalja az oltást. Az oltások biztonságosak és szükségesek – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ő maga is be fogja oltatni magát, ha sor kerül rá.

Orbán Viktor bejelentette:

az operatív törzs úgy döntött, hogy a fennálló intézkedéseket február 1-ig meghosszabbítják. Azzal indokolta, hogy eddig 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett hazánkba, ez pedig kevés, ráadásul mi nem szeretnénk „rángatni” a szabályokat.

A kormányfő ismertette a legfrissebb adatokat is:

kétezernél is több új fertőzöttet diagnosztizáltak a legfrissebb adatok szerint és 115 ember hunyt el. Kórházban jelenleg 5797 ember van, lélegeztetőgépen pedig 372-en.

A miniszterelnök a vakcinával kapcsolatban…

az Európai Unióban „szépen beálltunk a sorba, ahogy azt kell”, Brüsszel valamit tárgyalt, mi pedig ülünk és várjuk, hogy jöjjön az oltóanyag.

Elsőként azokat kell beoltani, akiket

„elvihet a vírus”,

akik a leginkább veszélyben vannak. Ha mindenkit sikerül beoltani, aki közvetlen veszélyben, akkor a legfontosabb kötelességnek eleget tettek, megmentették mindenkinek az életét, akiét meg lehetett menteni. De nem tartunk még itt, ezért a kormányfő továbbra is mindenkit arra kért, hogy

tartsa be a szabályokat és különösen vigyázzon a sérülékeny és idősebb emberekre.

Orbán Viktor egyúttal gratulált a briteknek,

akik nem Brüsszelre bízták az oltóanyag beszerzését, hanem maguk tárgyaltak.

Jobban is állnak. Ez a vita visszavezet ahhoz az alapkérdéshez, hogy csak azokat a jogköröket kell átadni Brüsszelnek, amit célszerűbb ott intézni. Sokkal több mindent kellene Orbán Viktor szerint a nemzetállamoknak intézni.

A miniszterelnök – szavai szerint –

a vírussal kel és fekszik, de a gazdaságra is figyelni kell.

Ma Magyarországon dolgozik 4 millió 496 ezer ember. Ez 26 ezer kevesebb a válság előttinél.

Orbán Viktor azt szeretné, hogy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak a 2021-es év, ezt pedig reálisnak is nevezte

A magyar válságkezelésnek – legyünk szerények – rendkívül jó esélyei vannak, hogy az eredményesek közé soroljuk majd 2021 végén – fogalmazott a miniszterelnök. Ezt is meghatározza természetesen, hogy mikor lesz vakcina.

Az amerikai eseményekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta:

azt javaslom magunknak, hogy azt a külpolitikát folytassuk, amit eddig követtünk, vagyis mi nem minősítgetünk más országokat.

Ez az amerikaiaknak a dolga – mondta ezt egy olyan ország vezetőjeként, „aki ismeri ezt a problémát”. Arra hivatkozott, hogy a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, a Parlamenttel szemben is próbáltak erőszakos csoportok fellépni.

A cikk frissül….!

VIA hang.hu

Capitolium

One thought on “Orbán Viktor: nem szeretnénk „rángatni” a szabályokat – Fenntartják februárig a korlátozó intézkedéseket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük