Orbán Viktor Novák Katalin szájával üzent: azért nincs bérlakás, mert a zemberek nem akarják

Novák pártkatona nem szokta az ellenvetést, így kissé melybe vágta, amikor az ATV-be fogadott el meghívást. Nem beszélve arról, amikor Bolgár György faggatta. Hiába no, ha nincsenek jó érvek, akkor kellemetlen, ha az ember lányának nem engedik, hogy egy-szuszra felmondja a betanultakat.

Melléduma

Rónai Egon készített interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral az Orbán Viktor által bejelentett 7 pontos családvédelmi akciótervről.

Novák Katalin kifejtette,

ha nem közelednének az EP- és az önkormányzati választások, akkor is így jelentette volna be Orbán Viktor ezt a 7 pontos tervet.

Mert szerinte az EP-kampány nem erről szól, és a ciklus eleje óta készítik elő ezt az intézkedéscsomagot.

Kérdések Orbán “bűvös” heteséről?

Miért most, ha nem azért…?

Az ATV műsorvezetője azt is megkérdezte, miért stadionépítések és egyéb más kiadások előzték meg ezt az intézkedést, miért nem ezzel kezdte a működését a kormány. Novák erre felsorolta, 2010 óta milyen intézkedéseket hozott a családokért a kormány, többek között példaként említette az ingyenes gyermekétkeztetést, és a CSOK-ot.

Családi pótlék emelése – esetleg…?

Arra a riporteri kérdésre, hogy miért nem emeli a kormány a minden gyermek után járó, 10 éve változatlan, 12 200 forint összegű családi pótlékot azt reagálta, hogy egyrészt a kormány bevezette a családi adókedvezményt, amely már egy gyerek után is 10 ezer forintot jelent a családnak, majd az ingyenes tankönyvet, és az iskolai étkeztetést említette, mint olyan segítséget, amit a rászoruló családok is megkapnak.

A zemberek akarata mindenek felett!

Rónai ezután arra tért ki, miért nem építenek szociális bérlakásokat. Novák szerint azért, mert

a magyar emberek többsége saját tulajdonú lakásban akar élni.

Erre Rónai felvetette, hogy ha azt kérdeznék, hogy jó vagy rossz körülmények között szeretnének élni, akkor azt válaszolnák, jó körülmények között. Rónai szerint a bérlakás-program normális feltételeket teremtene olyan családoknak, akiknek maguktól nem lesz lakásuk.

A politikusnő berágott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük