Orbán Viktor Nurszultanban

Március 20-a óta Kazahsztan fővárosát az ország első elnökéről Nurszultannak hivják. Orbán Viktor máris rohan tiszteletét tenni, és a hírek szerint találkozik magával az élő Nurszultán Nazarbajevvel…. Gondolom, ellátogat az ugyancsak Nazarbajevről elnevezett egyetemre is, hogy tanulmányozza a kazah-magyar rokonság történetét.

Petri György jut eszembe:

Szisziphosz visszalép

Rettenthetetlen hülyék kora jő. / Pojácák vagy gazemberek? Is-is. / Egyszerre félem és röhögöm általlátni: / a szikla óhatatlan visszafelé görög. / Igen: a szikla óhatatlan visszafelé görög. De kik kerülnek alája..?

Nézzünk rá a Fidesz-frakció honlapjára, és képedjünk el: hová jutott ez az ország?!

Egyetlen ilyen kép mindent elmond arról, akiről készítették – és mindent elmond rólunk is. És hány hasonló készült már..! Néha azt hiszem, a fotósok, festők gúnyolódnak vele… Micsoda kiállítást lehetne csinálni a képeiből…

orban-salvini

orban

fotó: MTI

orban
fotó: B.G. facebook
orban
Budapest, 2019. január 10.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
fotó: MTI

gond

orban_eszik

polt-orban
fotó: nol.hu

Hosszú ideje már, hogy ő „képviseli” Magyarországot…

Mondhat bárki bármit: Orbán Viktor nyilvánvalóan elmebeteg – bár tetteinek következményeit (még?) képes fölmérni, tehát büntetőjogilag felelősnek tekintendő.

Hát mi, akik élvezzük vagy tűrjük?!

Mert gondolhatunk bármit például a kazahokról – gondolhatjuk, hogy megérdemlik vezetőiket, vagy sajnálhatjuk őket. De azzal mit kezdhetünk, ha azt tapasztaljuk: magyarok tömegei szerint nekünk is úgy kellene élnünk..?

Kompország, kompország, kompország… Ady Endréknek, Bartók Béláknak ma sincs itt helyük.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük