Orbán Viktor csütörtök este Pénztáros Lőrinc, ismertebb nevén a nemzet gázszerelője televíziójának adott interjút. Az Echo Tv nézettségi adatai valószínűleg nem szöktek az égbe a miniszterelnöki szózattól, hiszen igen kevés ember van,aki úgy magától oda kapcsol. Mazochistáknak kifejezettek ajánlott a nemzeti mázzal leöntött adó.
[mnky_ads id=”3808″]

Ha harc hát legyen harc

Orbán  a szokott harcias stílusban támadta Brüsszelt. Attól nem kellett tartania, hogy a mikrofonállvány visszakérdez, így felmondhatta a leckét.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásról a kormányfő leszögezte:

„Magyarország még 2013 előtt az összes, demokráciával összefüggő vitakérdést rendezte az unióval, tehát magyar demokráciavita nincs Brüsszellel, az EP támadja Magyarországot ezzel az ürüggyel.”

Megjegyezte: “a brüsszeli gépezetnek” az EP a leginkább politikailag motivált része; ha Magyarországon olyasmi történik, ami nagyhatalmak, nagy cégek vagy nagy emberek érdekét sérti, az EP az első, amelyik “ugrik és megtámadja hazánkat”. 

Arra a felvetésre, hogy három kérdésben az Európai Bíróság elé citálják Magyarországot, nagy kegyesen méltóztatott kijelenteni: “A fényes tekintetű bíróság” aztán meghozza a maga döntését, amit tudomásul fogunk venni .”

Naná, hogy Soros a soros

Szerinte az egyetem, az álcivilek ügye és a kvóta kérdése is Soros Györgyhöz vezet, akinek az összes problémája elvezet a bevándorlás kérdéséhez. Hozzátette: a CEU Soros György egyeteme, a civil szervezeteket ő pénzeli, biztosítja számukra a működési feltételeket, utasításokat is ő ad, és az egész bevándorlás is az ő tervének a része.

Orbán Viktor az adásban felmutatott egy “dokumentumot”, amelyről azt mondta: az egy hatpontos terv, magát a kifejezést is használja Soros György, és az szerepel benne, hogy kevert népességű Európát kell létrehozni; a kormánynak egy nagyon is valóságos, tényleges fenyegetést jelentő tervvel szemben kell fellépnie. 

Szokása szerint azonosítva magát Magyarországgal úgy fogalmazott:

“mi tiszteletben tartjuk, ha ilyen jövőt, kevert népességű országot akartok magatoknak, ez a ti dolgotok, egy dolgot kérünk, tartsátok tiszteletben, hogy mi egy másik jövőt akarunk a magunk és gyermekeink számára”.

Orbán Viktor tovább mantrázta a már jól bevált fordulatokat, Szerinte “a szabadsághoz való jogunkat elvitatják azok, akik “ránk akarják kényszeríteni” azokat a jogszabályokat, melyek segítségével ide küldhetnének bevándorlókat, “bár ezt nem akarjuk”.

 

Magabiztosan állította, hogy egyre növekvő szakadék van Nyugat-Európában aközött, amit az emberek gondolnak a bevándorlásról és amit a választott vezetőik cselekednek. Egy bizonyos távolságig nőhet a különbség, utána korrigál a rendszer, és elzavarják a vezetőiket – jegyezte meg, hozzátéve:

“a végén a nagy többség a mi álláspontunkat fogja követni”.

Orbán sajtószabadsága

Az interjúban sajátosan értelmezte a sajtószabadságot. Semmi kivetnivalót nem lát a mai helyzetben, amikor gyakorlatilag vazallusain keresztül a Fidesz uralja a médiát. Megjegyezte: azt vette észre, ha a baloldal vásárolt médiát, akkor abban semmi kivetnivalót nem láttak, amikor viszont a nemzeti konzervatív tulajdonosok, akkor hirtelen “vége a sajtószabadságnak”.

Nagylelkű gesztusként meg is “vigasztalta” a sajtószabadságért, a szólás szabadságáért aggódókat. Úgy fogalmazott: ha lenne is szándék elnyomni véleményeket, egy szabad társadalomban akkor is szinte lehetetlen lenne, mert a közösségi média térnyerésével “mindannyian újságírókká lettünk”.

Szerinte a magyar gazdaság példátlan módon növekszik. Hangsúlyozta, ő is azt keresi a szakemberekkel közösen, hogyan lehetne a gazdasági növekedést a jelenlegi, 3-5 százalék közötti sávból 5 százalék fölé emelni, de akik emiatt bírálatokat fogalmaznak meg, elfelejtik, hogy egyrészt ez EU-s összevetésben magas növekedés, másrészt pedig a szocialista-liberális koalíciók alatt nemhogy ekkora növekedés nem volt, hanem “a csőd szélére vitték” az országot.

Úgy látszik, nagyon a bögyében lehet Soros, mert a kis kitérő után ismét a mumussal fenyegetőzött. Szerinte van olyan tevékenység, amelynek az a célja, hogy az ország függetlenségét korlátozza, és Soros Györgyhöz köthető, “az ő pénzéhez és gépezetéhez”. Felidézte: a napokban 18 milliárd dollárt helyeztek át a Soros-féle cégektől alapítványi vagyonba, ez világszerte egy hálózat, aktivisták finanszírozását fedezi.

Orbán Viktor, aki maga valamilyen érthetetlen okból soha nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, ismét kitért arra – a nem bizonyított állításra-, hogy Soros nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Híveit azzal riogatta, hogy Magyarországon is “több százat fizetnek” és több ezret fognak a választási kampány idején, létrehoznak vidéki központokat, amelyek pártszerűen fognak működni, és azt szeretnék, ha olyan emberek alakíthatnának kormányt, akik a bevándorlás kérdésében osztják Soros György és Brüsszel álláspontját. Ez a választás tétje – hangsúlyozta, hozzátéve: ez leírható folyamat, szereplőkkel, összegekkel, erről van “pontos nemzetbiztonsági tudásunk”.

Párhuzamos valóságok

A gyűlöletkampány irányítója, az országot végletekig megosztó miniszterelnök szerint:

“ha összekeveredünk nagyon távoli kultúrából érkező emberekkel, akik alapvető kérdésekben mást gondolnak, abból nem szép élet lesz, hanem párhuzamos társadalmak jönnek létre, importálni fogjuk a gyűlöletet, az antiszemitizmust, a férfi-nő egyenjogúságról vallott nézeteknek és a vallásszabadságnak vége lesz.”

A hosszú és kimerítő monológot végigolvasva marad bőven hiányérzetünk. A magyar miniszterelnök egy szót sem szólt a rothadóban levő egészségügyről, a Fidesz által tönkretett oktatásról, a szegénységről, az éhező gyermekek tízezreiről, a lét nemlét határán vegetáló kisnyugdíjasokról. A nemzet valódi sorskérdései nem érdeklik az újabb választási győzelemre készülő kormányfőt. Ezek a Fidesz számára másodlagos kérdések. Orbán megadta a sorvezetőt a pártja választási programjához. Nem viszik túlzásba, csak egy név lesz: Soros.

Forrás: MTI

Még egy kis Orbánt? Szórja az uniós pénzt Orbán kedvenc egyeteme
[mnky_ads id=”3808″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét