Orbán Viktor szokásos péntek reggeli igehirdetésének középpontjában ismét a már megszokott öndicséret állt. 

“Megszámlálhatatlan” éve a csúcson

A miniszterelnök kicsit elérzékenyülve gratulált önmagának abból az alkalomból, hogy éppen ma van tíz éve alakult meg  a második Orbán-kormány.

- Hirdetés -

Összeszámolni is nehéz, annyi kormányzati év van mögöttünk”

-jegyezte meg szerényen, majd egy meglehetősen szubjektív összefoglalója következett az “elmúlt 10 év”-nek, amiben hatalmas dicshimnuszt kapott az egyébként szakdolgozat hamisítóként is elhíresült volt köztársasági elnök mellett a 13-as számtól babonásan irtózó főközgazdász MNB elnök is, egyszóval együtt a nagy csapat!

Demagógia nélkül nem megy? Nem!

Ezt követte némi mindenki könnyzacskóját célba vevő demagógia:

Falusi gyerek vagyok, úgy neveltek, hogy én nagy nemzetnek vagyok a gyereke. És előbb-utóbb eljön az az idő, amikor ezt meg lehet mutatni”.

A vírushelyzet világszínvonalú megoldása után jöhet az újabb nemzeti konzultáció, ha már az előzőt elsöpörte a járvány.

Büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk

Én amikor kormányzom, végső célként azt szeretném, hogyha minden magyar úgy érezné, hogy összetartozunk, egy nemzet vagyunk, ez egy nagy nemzet, ezért büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk – mondta Orbán Viktor.

Geplaatst door Fidesz op Donderdag 28 mei 2020

És megint konzultálunk!

A péntek délután induló konzultáció főtémája a járvány és az ország gazdasági újra indítása lesz, de azért, csak, hogy ne legyen hiányérzetünk bele ácsolnak egy kis sorsozást is, lesz ugyanis egy olyan rész, ami azt kérdezi, akarja-e Ön  hogy a Soros-örökkötvényt bevezessék?

A  miniszterelnök nem veti el élből a kötvény ötletét, de alaposan meg kell vizsgálni mert szerinte  hitelt a szegény országok fizetik majd vissza a gazdagok helyett.

“Ez azt is jelenti, ha például az olaszok nem tudják fizetni, akkor nekünk kell. – Egy olyan útra lép az európai történelem, amelyen még nem jártunk – mondta. Mivel 30 évre szólna a hitelfelvétel, még az unokáink feje felett is ott lebeg a lehetőség, hogyha valaki nem tudja visszafizetni a hitelét, akkor azt a magyaroknak kell. Higgadtan kell erről dönteni, hiszen évtizedekre meghatározhatja az ország jövőjét.”

-idézi az érvelést a Magyar Hang.

Orbán Viktor ismét úgy viselkedett a rádiójában, méghozzá riporteri segédlettel, mint a rossz gyerek, aki igyekszik maga magyarázni tetteit, és olykor-olykor még meg is dicsérni a legrosszabb ötleteit, ahogy tette ezt Orbán amikor az interjú(?) egy pontján az

elmúlt 10 év”  legjobb döntésének nevezte a világszerte visszatetszést keltő felhatalmazási törvényt, amit most egy demagóg trükkel vissza is ad és meg is tart.

Orbán Viktor újratölti a Soros-ágyút —  ránklöttyintik a legújabb nemzeti konzultációt 1

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét