Orbán Viktor veje és elsőszülött lánya saját lábukon álló milliárdosok?

„Szíve van az embernek. Kivált itt nálunk Magyarországon, hiszen nálunk az egész élet a nemzetségi szövetkezeteken áll és nyugszik. Honfoglaláskor kiosztotta Árpád apánk az országot a rokonok s a rokonok rokonai közt, azóta itt csak a rokonsági viszonyok uralkodnak. Nagyobb vétek nincs, mint hogy a rokon kiessen a hatalomból..” /Móricz Zsigmond: Rokonok/

A miniszterelnök elsőszülött lányának férje, fiatal kora ellenére igen sikeresnek mondható az üzleti életben

Az utóbbi években számos üzletben tűnt fel, hol tulajdonosként, hol csendestársként. Neve védjegy, az üzletfelei tudják, ki ül velük szemben. Az első nagy biznisz a közvilágítás – úgymond – korszerűsítésére kiírt közbeszerzések elnyerésével ütött be. Hirtelen a fideszes nagyvárosok önkormányzatának többsége megvilágosodott, és Tiborcz cége sorban nyerte el a zsíros , döntően egymilliárd feletti üzleteket. A vállalkozást – a növekvő botrány miatt – jó pénzért eladta. A befolyt milliárdok az ifjú párocska anyagi hátterét pár generációra már megalapozták.

Tiborcz István nem lehet bűnöző, ő Orbán Viktor veje, meg a nemzeté

Az üzleti életből azonban a vő nem vonult ki. Elmondása szerint:

„az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel”.

Ezért váltott: az ingatlan üzletben „próbálja” megvalósítani önmagát

A látszat szerint sikerrel, hisz’ amihez nyúl, arannyá változik. A Heti Válasz több mint egy éve, nyilvánosságra hozott összeállítása szerint a kormányfő veje immár hivatalosan is óriásvállalkozó: az írás megjelenése előtt három hónappal még csak 5 cégben látszott érdekeltnek, akkor már 17-ben.

Tehát – nem friss adatok szerint – 17 cégről állítható biztosan, hogy – közvetve vagy közvetlenül – a miniszterelnök vejéhez tartozik. /Valószínűleg időközben ez a szám növekedett! /

Tiborcz-vagyon felülnézetből – a jobb rálátás okán

Azok a társaságok, amelyekben régebb óta jelen van Tiborcz István:

 • 1. HCS Experts Kft. (elektronikus, számítástechnikai eszközök nagykereskedelme)
 • 2. ES Hungary Kft. (ez a Tiborcz család régi, úgymond „mindenes” vállalkozása)
 • 3. G2G Zrt. (desztillált szeszes ital gyártása)
 • 4. Ital-Tár Kft. (ital-nagykereskedelem, a G2G leányvállalata)
 • 5. IBC-Projekt Kft. (gazdasági tanácsadás)
  A cégbirodalom ékköve BDPST Zrt, amelyről nemrégen kotyogta ki Tiborcz , hogy igazak a sejtések, ő a többségi tulajdonos. A holding jellegű céghez tartozik többek között a turai kastély, a badacsonyi Ranorder-villa, egy értékes orbánhegyi telek, és egy Andrássy úri palota első szintje. A társaság eszközállománya az átlátszó.hu szerint, 2016-os mérlege alapján 2 milliárd forint volt.
 • 6. BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. (az anyacég, mely közvetlenül birtokolja a badacsonyi Ranolder-villát)
 • 7. TRA Real Estates Kft. (a turai kastély felújítását végző társaság)
 • 8-9. Viona Projekt Kft. és leánycége, az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. (a Pesti Vigadó melletti Mahart-ház tulajdonosa)
 • 10. Bellevue Development Kft. (a társaságba apportként egy 350 millió forintot érő, XII. kerületi, Hangya utca 30. szám alatti telek került)
 • 11. Downtown Development Kft. (a cégbe apportként az Andrássy út 43. szám alatti palota három – összesen 290 millió forintra értékelt – albetétje került, amely közel a teljes első szintet jelenti)
 • 12. Bella Vista Kft. (bejegyzés alatt, vélhetően nem ez lesz a társaság végleges neve)
 • 13. Bellavista Apartments Kft. (a minap jegyezték be, egyelőre nem tudni, milyen ingatlanprojektre jött létre)
 • 14. Longoria Holding Zrt. (a cég kétharmada került nemrég a BDPST Zrt. birtokába, a további egyharmad a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t irányító Szivek Norberthez áttételesen köthető Lexan Holding Zrt. tulajdona)
 • 15-16. Dorottya Investment Zrt. és leánycége, a Moons Kft. (a Longoria Holding közvetlen és közvetett tulajdonában álló két társaság a belpesti Vörösmarty térre „tekintő” Weber–Münnich-házakat menedzseli)
 • 17. Hotel VSGRD Kft. (a Longoria Holding leányvállalata, mely a lepencei strand fölé tervezett luxusszállót birtokolja – a fürdőtől alig 500 méterre álló, 230 szobás hotel készültségi foka jelenleg 66 százalékos)

Direkt36: Tiborcz megszerezte a BDPST nevű milliárdos ingatlancég túlnyomó részét

A jelek szerint a 33 éves vőnek és 30 éves nejének van mit aprítania a tejbe

Hogy ebben milyen szerepe van a kormányfő apukának? Az asszonyka dühében a férjét ért támadások miatt, a közösségi oldalon üzent:

„Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük”

Így könnyű, csak az első milliárdot volt “nehéz” megszerezniük. Azért nem gondolnám, hogy beleszakadtak volna a munkába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük