Orbán Viktor „zéró toleranciája”

Kell-e „kormánypárti” politikusoknak és sajtómunkásaiknak, szélsőjobbos értelmiségieknek, művészeknek, bárkinek is „mocskos zsidók!”-at üvöltenie ahhoz, hogy engedélyezett, mi több: tudatos, államilag szervezett antiszemita hangulatkeltésről, hecckampányról beszélhessünk ott, ahol maga a „miniszterelnök” vizeinkben úszkáló nagy testű ragadozóról pofázik „évértékelő beszédében”?

Ahol a megnevezett nagy testű ragadozó képével ragasztják tele az országot, s a hatalmasok folyamatos bérencezéssel stb. arra buzdítanak, hogy képletesen vagy szó szerint is leköpjék „a magyar emberek” azt a képet..?

Süketelés – orrba-szájba

Ahol az elbitorolt közmédia és a közpénzből fenntartott hatalmas terrormédia orrba-szájba  löki a süketet a nagy testű ragadozó még nagyobb zsebéről, amelyből ajvékolnak a brüsszeliták, az ügynökszervezetek és a teljes hazai ellenzék is? Ugyan miért kellene fennhangon, kórusban zsidózni, ha a „kormány” tagjai és kedvenc agitproposai a kedvenc televízióban, általában a kedvenc médiában mindenhol háttérhatalomról, globális főkonstruktőr-dekonstruktőrről zagyválhatnak, kedélyesen vihorászva..? Tudják, nem kell részletezniük: értik a dumát azok, akiknek szánják. És tudják: értik azok is, akiket – játszva a vérig sértettet, a fölháborodottat – folyamatosan indokolatlan antiszemitázással vádolnak: így teljes számukra a kéj.

Hát a hatalomnak kell-e hangosan cigányoznia ahhoz, hogy cigányellenes uszításról beszélhessünk ott, ahol az iskolai szegregációt, a közmunkás létet, általában az intézményesített diszkriminációt olyan miniszterelnöki elméncség egészíti ki, amely szerint hazánk etnikai adottságai miatt nem vezethető be a mindenkinek adandó alapjövedelem..?

„A magyar emberek” – legalábbis azok, akikre a Fidesz oly szívesen hivatkozik – pontosan értik, miféle ragadozóról „elmélkedik” Kedves Vezetőjük; értik és értékelik (szomorú, de nem csupán a bűnszervezet tagjai, kliensei, hívei) azt a cigányozást is, amely tudtukra adja: olyan „kormányuk” van, amely a gyermekekért és nem a gyermekekből élő családokat támogatja…

Aljas szurkapiszkák

Hát kell-e ott utcán betyárkodni, kórusban buzizni, ahol vezető politikusok is hibbantnak tűnő, ám célzatos módon gendereznek, a maguk kereszténynek zagyvált családmodelljét aljas szurkapiszkák kíséretében ajánlgatják..?

A fenti kérdések szerintem napjainkban, illetve hosszú ideje már a Fideszhez és személy szerint az Orbán Viktorhoz való viszony alapkérdései. Ismételt megfogalmazásuk aktuális indoka a „miniszterelnök” Welt am Sonntagnak  adott interjúja.

Az orbáni szöveg nagyrészt a szokott módon stupidnak tűnő, valójában célzatosan pofátlan és hazug, alantas. Mielőtt a jelen téma szerint fontos részt idézném, előbb két hiperpofátlan részletet másolok be, kommentár nélkül.
1.

Magyarországnak „finomabb érzéke van a migráció témájához, mint Németországnak”, mert egy „veszélyzónában” fekszik, így „ha embertömegek áramlanak be, nálunk megszólalnak a vészcsengők”.

2.

Az Állami Számvevőszék vizsgálatairól azt mondta: a választási küzdelem finanszírozásában gondatlanul eljáró pártoknak számolniuk kell a jogi következményekkel, és ő – a Fidesz elnökeként – mindig is ügyelt a törvényes gazdálkodásra.

Ha kiálmélkodtuk magunkat ezen az arcátlanságon, akkor menjünk tovább – nézzük a poszt témáját adó részletet:

Hazugságnak nevezte a lap felvetését, miszerint a vitában rájátszanak az antiszemita ellenérzésekre, és kifejtette: az európai baloldali erők taktikájának része, hogy „antiszemitaként hurcoljanak meg” jobboldali politikusokat.

Magyarországon a zéró tolerancia elve érvényesül az antiszemitizmussal szemben. Zsidóként „órákat lehet kipával sétálni Budapesten anélkül, hogy háborgatnák. Hol lehetséges ez még Európában?” – fogalmazott a kormányfő.

Orbáni zéró tolerancia

Igen: vannak helyek Európában, ahol nem biztonságos kipában sétálgatni (Budapesten sem árt óvatosnak lenni…), bár nagyon sok helyen kockázat nélkül megtehető. Olyan hely azonban nincs az EU-ban, ahol maga a „miniszterelnök és kormány(pártj)a” zérótoleráncskodna úgy, ahogy azt Orbán és társasága teszi…

A valóság nem az, hogy “rájátszanak” az antiszemita érzelmekre, hanem az, hogy kifejezetten szítják, erősítik azokat – a sorosozásnak sincs semmilyen más célja, értelme.

Nos, az orbáni „zéró toleranciát” mindennel együtt kell értékelni. Orbán terrormédiájával, a hosszú ideje  Soros-gyalázó anyagokkal hülyítő-uszító „köztévével”; az évek óta szervezetten űzött ügynöközéssel, bérencezéssel; a CEU-t ellehetetleníteni szándékozó és a civileket megbélyegző „törvényekkel”: nem csupán azok szövegével, hanem mindenekelőtt azzal a példátlan, „kormány”szinten űzött és megrendelt, szervezett uszítással, amelynek keretében elfogadták.

És persze az uszító plakátok tömegével, a meccsközvetítések szüneteit kitöltő „egypercesekkel”.
No meg Orbán és társasága haverjaival: Bayerral, Bencsikkel, Bogárral, Huthtal, Lovassal, ésatöbbiekkel; a „kormány” által kitüntetett cégéres rasszistákkal…

Azt a „zéró toleranciát” az előzményekkel együtt kell értékelni: a MIÉP-pel közösen megszállt-lezüllesztett, törvénysértő Vasárnapi Újsággal, az Orbán által 2000-ben (miniszterelnökként! – van ez olyan súlyú gazemberség, mint Tudose akasztós dumája) kedvencnek mondott, náci-nyilas kiadványokat reklámozó és saját zsidózó-cigányozó-buzizó anyagokkal teli Magyar Demokratával.

Ha mindent mérlegre teszünk, be kell látnunk: Orbán sajátos „zéró toleranciája” összehasonlíthatatlanul jobban rombolta a közmorált, mint megannyi gárdázás, betyárkodás. Az az orbáni „zéró tolerancia”, amelyet a Fidesz nagyjából 1994-95 óta mind intenzívebben érvényesített – a „konzervatív-jobboldali” közbeszédben is „szalonképessé” téve a rasszista hangot –, meghatározó szerepet játszott a gárdázáshoz-betyárkodáshoz szükséges hangulatok, indulatok fölkeltésében, erősítésében is.

Végül, feszültséget oldandó, mintegy desszertként:

„… ma még sokan megmosolyognak, amikor azt mondom, hogy Németország és a visegrádi államok lesznek Európa döntő gazdasági tengelye, pedig 2030-tól Németországgal közösen finanszírozzuk az EU költségvetését”.

Hogyne: de jót fogunk együtt dübörögni..!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ha 2030-ban érvényes lesz az orbáni többes szám első személy, akkor már rég kívül lesz Magyarország az EU-n: megkockáztatom, a V4-ből egyedüliként, tehát V4-ek sem lesznek. Csak Orbánia, magában…

One thought on “Orbán Viktor „zéró toleranciája”

 • 2018.01.15 at 03:21
  Permalink

  Egy civilizalt orszgban (ami ez sosem lesz), ahol epeszu emberek adjak a tobbseget (nalunk ilyen sosem volt es sosem lesz), ez a szerencsetlen, genetikailag erosen korlatolt, kis beltenyeszti hulladek tolvaj cigany orban ezeket a mondatokat legfeljebb az apolojanak mondhatna ket szedalas kozott a zartosztalyi elfekvoben, ahova 12 evesen hivatalbol beutaltak volna.

  De nekunk ez jut, mert mi, korrekt piaci megelhetesu adozok megprobalunk minden jogosan ellentetes tennyel szembemenve is patriotak maradni, es eletben tartani egy ilyen hulladek orszagot. De mostranaban jon a torespont es, ha mi is osszepakolunk, akkor ezek kopejkaert fognak itt szopni ruszkikat, hogy heti egyszer kenyeret lassanak, ha csak kumiszosat is 🙂
  Meg szorkoztatnak, mert azert ilyen interaktiv freakshow nem mindennapos mas orszagokban, es a helyzet abszurditasa azert lecovekeli az embert 🙂

  Na mindegy, azert mar recseg-ropog ez a cigany takolmany, tobb forrasom szerint az osszes penzmoso NER vallalkozasnak ki van adva, hogy a masodik felevtol vagy behuznak valodi piaci megrendeloket vagy mennek a levesbe – vegetert a penzszivattyuzas. Ennek kb. 2010 decembereben kellett volna megtortennie, de hat nekem mindegy, mikor doglenek ehen es milyen volumenben, csak csinaljak szepen, ahogy eddig is orban alatt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.