Hiánypótló önfejlesztő könyv jelent meg, amit Orbán Viktor kormányfő inspirált. Fiataloknak íródott, „akik saját erőből kívánnak boldogulni”. Mi tesszük hozzá, hogy Soros György hathatós segítségével.

Hidvégi Áron Arnold -a szerző- szerint Orbán nem „magyar” márka:

„sokkal inkább világmárka, a nemzetközi politika új szuperbrandje”.

„Örömmel fogom forgatni” – olvasható Szájer József fideszes EP-képviselő ajánlása Hidvégi Áron Arnold Viktor OrbanEgy underground értelmezés című könyvéhez címzett ajánlása.

- Hirdetés -

Orbán "világmárka, a nemzetközi politika új szuperbrandje” 1

Lesznek, akiknek ez a könyv támadás, és nem a hangvétele miatt.

Ha a baloldali-liberális értelmiség áldozatként tekint magára, akkor ez a könyv áldozathibáztató. Azokkal a jobboldaliakkal sem értek egyet, akik szerint Orbán a „legtehetségesebb” politikus. A tehetség arról szól, hogy valaki képes felismerni új igazságokat,

ő viszont régi igazságokat mond ki újra, ami nem a »tehetséges ember« jellemzője, hanem egy igen ritka másmilyené: a bartóké és a puskásé, Esterházy terminus technikusával élve”

Hidvégi szerint Orbán Viktor és kormánya megítélése külföldön sokszor igazságtalan. Az underground értelmezés a self-help könyvek motiváló erejével szeretné megváltoztatni a magyar miniszterelnökről kialakult előítéleteket.

„Sőt, legyünk minél többen, akiket Orbán Viktor története inspirál. A millenáris generációt szeretném inspirálni és cselekvésre ösztönözni – Orbán példája által, de a saját történetemen keresztül”

– írja.

„A könyv kimondatlan üzenete: »Hogyan változtasd meg az életed Orbán Viktor példáját követve«”

Hidvégi könyve nem mindenkinek szól,

„de lehet, hogy éppen Te leszel az, akinek igen. Aki hozzám hasonlóan egyetért azzal, hogy Szent István, Bethlen Gábor és Széchenyi István mellett Orbán Viktor is a magyar történelem piros betűs lehetősége, aki önerőből feltette az életét a politikára és hazáját a világpolitika térképére.”

Juszt László közösségi oldalán így ír:

“Megjelent megint egy könyv Orbánról. Csak a recenziót olvastam. Az se semmi! A szerző szerint Orbán nem „magyar” márka: „sokkal inkább világmárka, a nemzetközi politika új szuperbrandje”. A könyv fiataloknak szól, akik saját erőből kívánnak boldogulni…. A tehetség arról szól, hogy valaki képes felismerni új igazságokat, ő viszont régi igazságokat mond ki újra, ami nem a »tehetséges ember« jellemzője, hanem egy igen ritka másmilyené: a bartóké és a puskásé, Esterházy terminus technikusával élve” – fogalmaz a szerző.

Ennél nagyobb baromságot régen olvastam

Először: Orbán semmilyen új gondolattal nem lepte meg a világot. Ahogyan. Szerző is utal rá – csak nem ezekkel szavakkal – p l a g i z á l, azaz lop. De ez nála az alap üzemmód.

Másodszor: nem hiszem, hogy a fiatalok számára ez lenne a követendő példa. Már azért sem, mert ő már mindent ellopott. Nem maradt az új nemzedékeknek semmi.

“Hidvégi könyve nem mindenkinek szól”, – írja a recenzió -„de lehet, hogy éppen Te leszel az, akinek igen. Aki hozzám hasonlóan egyetért azzal, hogy Szent István, Bethlen Gábor és Széchenyi István mellett Orbán Viktor is a magyar történelem piros betűs lehetősége, aki önerőből feltette az életét a politikára és hazáját a világpolitika térképére.”

Na ez meg olyan sokemeletes baromság, amit minősíteni is képtelenség

Így inkább csak bocsánatot kérek Szt. Istvántól, Bethlen Gábortól és Széchenyi Istvántól. Abban egyetértek a recenzorral, “lehetősége” volt, amit ez a mohó tolvaj elb…ott.

A szerzőről meg csak annyit:

Quem Deus vulto perdere, prius dementat – azaz – akit Isten el akar veszejteni, előbb megfosztja az eszétől.

Becso

1 hozzászólás

  1. “Quem deus perdere vult dementat prius. ” Kinek Isten el akarja venni az életét, elébb az eszét veszi el. Nálad, ezt már megtörtént. Különben egy vulgó hígszéklet komonistának könnyebb egy géniuszt degradálni, mint megérteni. Ha kicsivel okosabb lennél tudnád, hogy Jézust is kísértette jehovád, mint oszamabin soros svarc Orbánt a géniuszt, csak lepattant róla. Hajrá Orbán Viktor, hajrá Magyarország.
    Tisztelettel skriblerkedj a jövő ben koronázott királyodról, Orbán Viktorról a politikusok királyáról. Te …jankó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét