Orbán weboldalának szerkesztőjéből csináltak Index főszerkesztő-helyettest – van még kérdés a portállal kapcsolatban?

Amióta Dull Szabolcs és az újságírók többsége felálltak az Index szerkesztőségében, folyok a találgatás, hogy mi lesz a közkedvelt portál sorsa Ha eddig valakinek kétsége lett volna, most bizonyságot nyert.

Index kipipálva!

Balogh Ákos Gergely elismerte, hogy az Index portál új főszerkesztő-helyettese lesz. Balogh korábban a Mandiner főszerkesztője, a Corvinus kommunikációs igazgatója és Orbán Viktor weboldalának üzemeltetője volt – írja a Média1 szakportál.

Balogh Ákos Gerely, a korábban a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) lapjaként indult Utolsó figyelmeztetés (Ufi), majd az abból kinőtt Reakció, illetve a Mandiner korábbi főszerkesztője a portálnak szombat reggel elismerte:

ő lesz az Index egyik főszerkesztő-helyettese.

“Aki négy éven keresztül az orbanviktor.hu oldalt szerkesztette – a Fidelitas újságját már nem is számítva -, rendes ember nem lehet….”

Dr. Czeglédy Csaba közösségi oldalán így írt:

“Bár Szombathy Pál, leendő főszerkesztő miatt – akit régóta ismerek, meggyőződésem, hogy apró hibája ellenére (jobboldali beállítottságú) tisztességes ember, megérdemelné a megelőlegezett bizalmat – még nem lenne a Fidesz szócsöve a régi index, de majd lesz az új főszerkesztő-helyettes, Balogh Ákos Gergelynek köszönhetően (a képen éppen a nem jachtozó Szijjártó társaságában).

Aki négy éven keresztül az orbanviktor.hu oldalt szerkesztette – a Fidelitas újságját már nem is számítva -, rendes ember nem lehet. Személyében egy tőrőlmetszett fideszes fog arról dönteni, mit és hogyan írhatnak meg az újságírók, és mit nem.

Bodolai László (az indexet birtokló alapítvány vezetője) tud-e mindezek után tükörbe nézni?

Segítsünk neki megkeresni a gerincét.”

Balogh vállalkozása 2010 és 2014 között üzemeltette az orbanviktor.hu oldalt,

vagyis a miniszterelnök honlapját. Könyvkiadásban is érdekelt, ő a Reakció Kiadó Kft. tulajdonosa, így többek között a Máglyatűz című geopolitikai thriller kiadója. Balogh Ákos Gergely 2016 őszéig vezette a Mandinert.

Hírek és ami mögötte van, ahogy mi látjuk….

Egyébként egykori lapja, a Mandiner is épp most írja, hogy Balogh Ákos Gergely, egykori alapító-főszerkesztőjük lesz az Index 2-es számú főszerkesztő-helyettese, de ők ezt még nem hivatalos információk alapján, megerősítés nélkül írják.

4 helyettes….

Mint arról korábban a portál beszámolt, az Indexnek négy főszerkesztő-helyettese lesz Szombathy Pál főszerkesztő mellett. Az egyik főszerkesztő-helyettes Kitzinger Szonja lesz, akihez a magazinos témák tartoznak majd. Az egykori népszabadságos újságíró és egy ex-mandineres/hvg-s/nlc-s munkatárs, illetve az erős LMP-s kötődésekkel is bíró Jövőtv alapítója is az Indexnél lesz újságíró, de lesz volt inforádiós és egykori Magyar Narancsos is a stábban.

(Az Index.hu új stábjának tagja lesz a Media1 információi szerint Bugyinszki György, a Népszabadság egykori szerzője. Dolgozott régebben például a Vasárnapi Híreknek és a Narancsnak is. Szintén csatlakozik a stábhoz Hercsel Adél, aki az elmúlt években a hvg.hu-nak volt a munkatársa, majd később szerzője. Dolgozott korábban a Mandinernél is, mostanában pedig főleg az nlc.hu-nak (Nők Lapja Café) írt.
Az Index új stábjához csatlakozik majd Szalai Szabolcs, az LMP-közeli Jövő TV alapítója is. Utóbbi két névről a Magyar Hang is tudomást szerzett. Azt írják, Szalai Szabolcs megerősítette, hogy a laphoz megy, de ennél többet nem kívánt mondani. Hercsel Adél nem kívánt nyilatkozni.)

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük