Sorting by

×

Orbánék finanszírozzák Marine Le Pen választási kampányát – Hogy is van ez?

Azt  már lassan megszokja a világ, hogy az önállóságára, olyan kényes Orbán-kormány ahol csak teheti, minimum tőke injekcióval, de beavatkozik a szomszéd, különösen a déli államok belügyeibe. Most azonban szintet lépett az adminisztráció, hiszen magyar bank finanszírozza, az egyik szélsőjobboldali párt vezető, nevezetesen Marine Le Pen kampányát, derítette ki a francia RTL, márpedig aki itt él tudja, hogy egy ilyen lépés alighanem nem történhet meg Orbán Viktor tudta (jóváhagyása) nélkül.

Hogy is van ez?

A francia szélsőjobboldali politikus tavaly októberben személyesen is járt Orbán Viktornál, de a hitel és a látogatás között állítólag nincs összefüggés, írja a Blikk, a hvg-re hivatkozva.. Tucatjával utasították el a bankok, hogy hitelt adjanak Marine Le Pen elnökválasztási kampányára, ám a Nemzeti Gyűlés pártnak végül valahonnan mégis lett 10,6 millió eurója, azaz átszámítva 3,7 milliárd forintja. A francia RTL úgy értesült, hogy a pártnak egy magyar bank adhatott hitelt, és Le Penéknek már nem kis költségvetésű kampányt kell folytatniuk az áprilisi választás előtt.

 

A szélsőjobboldali párt azt elismeri, hogy kapott hitelt, azt viszont nem árulja el, hogy tényleg Magyarországról jött-e a pénz. Mint arról a Blikk is beszámolt, Marine Le Pen tavaly októberben járt Orbán Viktornál is. Amikor az RTL rákérdezett, hogy a magyar miniszterelnök segített-e hitelhez jutni, a párt hivatalosan nem adott választ, egy névtelenséget kérő forrás pedig annyit mondott, hogy volt ugyan közvetítő, de nem egy politikus.

Van aki így látja

„Kézfogás az Európai Unió ellenségeivel. Ez Orbán Viktor”

– így kommentálta a Twitteren a magyar ügyekben mindig aktív német zöldpárti képviselő, Daniel Freund az Orbán Viktor és Marine Le Pen közötti 2021októbri találkozóját.

Kapcsolódó

Le Pen

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.