Hadházy: átvágtuk a szalagokat, hogy megmutassuk, Orbánék hogyan vágják át az EU-t!

Nagyon rendes dolog a regnáló Orbán Viktortól, hogy szívén viseli a kis falvak lakóinak életét. Minden megtettek, -látszólag- hogy napról napra jobb legyen ezeken a településeken élni. Pénzt -főleg a közét, vagyis az Önét, meg az Önét is- nem kímélve úgy döntöttek, hogy a falusi ember kedvelt élettere a piac és ebből mindenhová kell legalább egy. 

Az ötlet dicséretes, csak az a “de” ne lenne ott!

Hadházy Ákos kutakodásának eredménye, hogy egy pár attrakcióra fény derült az elmúlt hetekben, hiszen tudvalevő, hogy a “kiselkötelezettet” is etetni kell, esetükben nem milliárdos a nagyságrend, de ha összeadjuk, a településszámot Magyarországon, rögtön megvan a megfelelő nullamennyiség!

“Összesen 2 milliárd(!) forintot adtak azokra a pusztaottlakai beruházásokra, amelyekből gyakorlatilag semmi nem készült el

Talán a legviccesebb a 200 lelkes faluban tervezett, 70 milliós vegyesbolt és termelői piac, ahol 10 millió forint volt csak egy terménymérleg kialakítása. Egy düledező épület kivakolása jött ki a pénzből, az évtizedek óta ott árválkodó rossz mérleghez nem nyúlt senki.

A hely vicces, de a tanulságok sokkal komolyabbak annál, mint hogy milyen hülye volt Simonka György:

  • 1) Simonka ugyan vádlottak padján van, de aki ezt ENGEDTE, röhögve szervezi tovább a bűnszervezetet. És ezek a pénzek 2018 végéig előlegként érkeztek a Simonka hálózathoz, miközben már 2014 óta nyomoztak egy 2012-es 1,6 milliárdos csalás miatt. Az EU-s pénzek elköltését senki nem ellenőrzi, ha az elkövető fideszes.
  • 2) Rengeteg ilyen „beruházás” van az országban, ezekből tartja fenn Orbán Viktor a hűbéri rendszert, ami hatalomban tartja őt. A Fidesz vezetői tudják, hogy az összeset nem lehet megfogni. Ha néhány le is bukik, legfeljebb azt mondják, hogy igen, lopnak néhányan közűlünk, de legalább megvédünk titeket a migráncsokról!”
Izrael, Bensouda
illusztráció: V.K.

Egy hozzászólás itt: “Hadházy: átvágtuk a szalagokat, hogy megmutassuk, Orbánék hogyan vágják át az EU-t!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük