Agyad eldobod! – Orbánék klozettpapír-felügyelete

klozettpapír
10022546 Toilettenpapierhalter Edelstahl

Ahogy Hadházy Ákos képviselő is megállapította nagyobb a baj mint gondolnánk. A regnáló ugyanis már a felhasznált egészségügyi papír (lánynevén WC-papír) felhasználásunkat is sokalja legalábbis pl. az Államkincstárnál, ahol úgy tűnik már működik a kozettpapír felügyelet is. Hol máshol kérdezhetnénk cinikusan, ha a helyzet nem lenne egyre tragikusabb.

A klozettpapír felügyelet jeleneti

Ezek szerint akkora a baj, hogy az Államkincstárban már számolja, hány kocka WC-papírt használnak az alkalmazottak! Ha nem tudnám, hogy megbízható a forrás, ugyanúgy nehezen hinném el a levél valódiságát, mint az iskolák fatüzelésű kályháinál.

De sajnos ez is valódi, itt tartunk 12 év Fidesz kormányzás után…

Jó, jó de azért az Államkincstár, klozettpapír ügyben sem, a Lidl!

2021-ben 2020-hoz viszonyítva összességében átlagosan 10%-os volt az áremelkedés mértéke. 2022-ben eddig már több mint 30%-ot kellett emelni az árakon, de még ez sem fedezi az emelkedő energiaárak okozta költségeiket. Előreláthatólag további áremelésre is kényszerülhetnek majd. Az export szállítmányozásban az üzemanyag és a fuvarozási árak emelkedése miatt is jelentős költségnövekedéssel számolnak, amit a fuvareszközök elérhetősége tovább nehezít, emelkednek továbbá a bérköltségek is.

Korábban több bolthálózat is mennyiségi korlátot vezetett be a hatósági áras termékekre, azonban a Lidlnél most korlátozzák az egyszerre megvásárolható WC-papír és konzervek számát is – írja a Telex. A globális papírhiányra hivatkozva a Lidl áruházakban korlátozást vezettek be: egy vásárló maximum 3 csomag WC-papírt vehet. (Pénzcentrum)

Friss!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

1 Response

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.