Sorting by

×

Orbánék, semmit nem szégyellnek! – Indul nagy Hunor nemzeti űrmuksó kaszting, röviden csak NHNÜK

Csúcsra jár a járvány negyedik hulláma,  a mélyszegénység  egyre elkeserítőbb, a kivándorlási hullám a csúcson és még sorolhatnánk az országra zuhant tragédiákat. Mi Orbánék fő gondja ebben a helyzetben? Belekezdtek a következő magyar űrhajós keresésébe. Tiszta őrültekháza.

Ki lesz a következő Kirk kapitány?

Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa emlékeztetett az MTI közlése szerint, hogy a most útjára indított

Hunor (Hungarian to Orbit) nemzeti kutató űrhajós programra jelentkezőkkel szemben fontos elvárás, hogy műszaki, természettudományos beállítottsággal bírjanak.

Kiemelt elvárás a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően a magas fokú pszichés terhelhetőség, a felsőfokú angoltudás, valamint az, hogy a jelentkező határozott, kiegyensúlyozott személyiség legyen.

“A nemzeti űrhajós programra jelentkezőknél elengedhetetlen feltétel a valós teljesítmény, a kiemelkedő készségek és a hazaszeretet”

– tette hozzá.

Indítják a nagy nemzeti űrmuksó kasztingot, röviden csak NNÜK

Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok, az első magyar űrhajós arról beszélt, hogy a misszió remélhetőleg egy hónapig, de akár negyedévig is tarthat.
   Ferencz Orsolya elmondta, hogy a kiválasztási folyamat az Európai Űrügynökséggel (ESA) együttműködve, az ESA űrhajós politikájával (Astronaut Policy) összhangban zajlik majd, melynek során alapos fizikai és pszichológiai vizsgálatok, valamint szakmai felmérések várnak a jelentkezőkre. A jelentkezési feltételeknél a nemzetközi szabványok érvényesülése döntő jelentőséggel bír, azonban ezek figyelembevétele mellett elsődleges szempont volt az is, hogy minél szélesebb körnek legyen lehetősége űrhajósnak pályázni.

A kiválasztásara kerülő űrhajós küldetésének fő célja, hogy az évtized közepére tervezett űrrepülés során magyar egyetemek, tudományos kutatóintézetek és vállalkozások által fejlesztett kísérleteket végezzen, és eszközöket teszteljen mikrogravitációs környezetben a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

– tette hozzá. Rajtunk ne múljon a kormányzati álom sikere: A nemzeti űrhajós programra 2022. január 31-ig lehet jelentkezni a hunor.gov.hu weboldalon.

Félretéve a tréfát

Tulajdonképpen nincs min meglepődni, az Orbán-kormánynak nem ez az első olyan pénzégetési története, ami egy jobb időszakban dicséretes célt szolgálna, de most, amikor “ég a ház” nem más, mint a nemezti nagyság felesleges sulykolása a legfontosabb teendők rovására. Ez is egyike azoknak az álcselekvéseknek, amikkel a hatalom igyekszik kifelé, a nyugodt, békés, jól funkcionáló állam látszatát kelteni.

Szégyen!

Kapcsolódó

Csillagváros lesz Budapest, közel 50 űrhajós tart konferenciát nálunk

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.