Mint ismert, a DK sokéves pereskedés után jogerősen pert nyert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ellen. A Kúria arra kötelezte a Felcsútot, hogy adják ki, mire költötték a társasági adóból kapott közpénzeket.

Kamuvizsgálatok

Amikor már a számláknak kellett volna jönniük – írja közleményében Varju László alelnök országgyűlési képviselő és Ráczné Földi Judit elnökségi tag –, a kiperelt dokumentumokat bekérte a Felcsúttól az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ami azóta már egy második „vizsgálattal” tartja magánál az iratokat. Már végrehajtást is kértünk a Felcsútot fedező EMMI ellen, amikor a mai napon 10 órára iratbetekintést ígértek nekünk.

- Hirdetés -

Ez az ígéret is pontosan annyit ért, mint a Fidesz bármely ígérete. Az 59 doboznyi felcsúti számla helyett csak 2 dokumentumot mutattak meg nekünk: az első EMMI-s kamuvizsgálat lezárásáról szólót – amelyet azóta egy újabb ilyen vizsgálat követett, nehogy kiderüljön az igazság – és egy, a felcsúti fociakadémia honlapjáról letöltött nyilvános sportfejlesztési programot. A DK úgy véli, Orbán Viktor továbbra is kiröhögi a magyar törvényeket és egy minisztériumot használ arra, hogy a saját gaztetteit fedezze.

Mire költötték a közpénzt?

A DK szerint az európai magyaroknak joguk van tudni, hogy mire költötte a felcsúti fociakadémia a közpénzeket, ahogy azt is joguk van tudni: Orbán Viktor és bandája magasról tesz a hatályos magyar törvényekre.

Kapcsolódó

Újabb 2,3 milliárd forint közpénz ömlik a felcsúti fociakadémiába

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét