Orbánék újra berheltek a gazdaságvédelmi akcióterven – óriási pofon az önkormányzatoknak

A miniszterelnök váratlnul bejelentette, hogy ismét átdolgozták a gazdaságvédelmi akciótervet. A bejelentést, amely nem sok újat tartalmazott négy pontba foglalta össze, úgy olvasta fel a szokásos robothangon. A felolvasás nagy vesztesei -természetesen- az önkormányzatok.

A négy pont:

  1. Július 1-ig meghosszabbodik a család-és vállalkozások hitelmoratóriuma, változatlan formában – jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor azt mondta, a lehetőség automatikus lesz, csak annak kell felkeresnie a bankját, aki ennek ellenére szeretne törleszteni.
  2. Az ideiglenes bezárásokra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban a kormány a bérköltségek kétharmadának elengedésével ás átvállalásával támogatja.
  3. A járulékfizetést a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák, és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.
  4. Felére csökken az iparűzési adó a kkv-nak január elsejétől. A miniszterelnök ezt a lépést azzal indokolta, hogy ők adják a legtöbb munkahelyet, egyúttal a legsérülékenyebbek is járvány idején. A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét egyenként tekintjük át – fogalmazott.

A bejelentés 4 . pontja tulajdonképen egy cseppet sem burkolt hadüzenet az ellenzéki önkormányzatoknak amelyek ismerve a kormány eddigi gyakorlatát,  „a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét egyenként tekintjük át”  tartalmu  mondatokból csak rosszul jöhetnek ki

<FRISS HÍREINK>

 

One thought on “Orbánék újra berheltek a gazdaságvédelmi akcióterven – óriási pofon az önkormányzatoknak

  • Hihetetlen, hogy orbán milyen infantilisen bosszúálló. Így csak a gyerekek viselkednek, ha elveszik a játékukat. Az önkormányzatokat teljesen kinyiffantják, de reméljük, hogy az EU-tól kapnak valamilyen segítséget. Az emberek nem felejtenek,’22 már itt van, mindenki láthatja, mit művel a fidesz. A gazdaságvédelmi alapból sportra háromszor annyit adtak, mint az egészségügyre. Azért ez sokat elárul a kormányról, hogy mennyire nem érdeklik az emberek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük