Orbánia karácsonya – Kis ünnep előtti uszítás, zsidózás

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Képmutató, hazug, aljas: nemzetikeresztény gyűlölködés, uszító gyalázkodás, leöntve piszkos ájtatoskodással.

Számomra ugyan március 15-e az egyetlen ünnep, amely igazából jelent valamit; talán ma már azért is, mert ezt a napot nem sikerült, és – remélem – soha nem is fog sikerülni beszennyezni „vallásos” vagy másmilyen hazudozással. Mégis: nagyon is normális dolog volna valami szépet, jót írni karácsonyra.

Az ünnepet beszennyező hazugságok

De nem lehet – legalábbis én nem tudok.

Kinek hogy tetszik: a kereszténység (ha mást gondolsz, hitetlenként, netán nem keresztényként – ne búsulj: azért temetőidet, templomaidat nagylelkűen gondozzák –, illetve nem az állam által kedvelt keresztényként élsz: nem vagy igazi magyar) és/vagy a szeretet ünnepe. Akár ez, akár az, akár mindkettő: hazugság, képmutatás minden.

Vajon lehet-e abban az államban ünnepről, az „ünnep szentségéről” beszélni, ahol az ország „miniszterelnöke” arra vetemedik, hogy közérdekű kérdésre annyit válaszoljon: „Boldog karácsonyt kívánok!” Lehet-e ennél világosabban közölni, hogy a „miniszterelnök” köp mindenre: kérdezőre és annak választóira; ünnepre, eszmékre, emberségre? És még henceg is vele…

Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól – jelentette ki a miniszterelnök  péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormányellenes tüntetésekre utalva.

A tüntetések mindeddig a helyzettel inadekvát módon békések voltak,

pedig – nagyon komoly aggodalomra okot adón – újnyilasokkal közösködve is folytak… Előfordultak fölösleges, elítélendő dolgok, de nem volt semmilyen vandalizmus – nem 2006-os „hősök” módjára viselkednek a tüntetők. A „békés véleménynyilvánítás” értelmét, lehetőségét pedig éppen Orbánék vették el – és nem most ám!

Az ünnepet beszennyező hazugság:

A kormányfő hozzátette, hogy nemzetközi hálózatok is mozognak a háttérben. Közölte: nemzetközileg is látja nyomait ennek, a jobboldali kormányokat mindenhol tűz alá vették. Kifogásolta a Kossuth téri rongálásokat, és kijelentette: a rendőrökre dobált füstbomba „jogi értelemben súlyos dolog”. Sosem jó szándékú emberek dobálnak füstbombát – jelentette ki, aminek szerinte az a célja, hogy ne lehessen látni, mi történik. Arra a felvetésre, hogy rendőrök sérültek meg a megmozdulások során, emlékeztetett: 2006-ban lovas rohamot vezényeltek a békés tüntetőkre, és vérző fejű embereket lehetett látni. Ezt sikerült is megvalósítani – szögezte le, hozzátéve: a kormány a rendőrök mögött áll.

Nem világos egészen, mit is sikerült „megvalósítani” – de a lényeg ebben a zagyválkodásban is a hazugság: lovas roham a békés tüntetők ellen

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest