Orbánia kontra EU és NATO

Orbán és kormánya olyan intenzív Putyin párti propagandát művel, amely alapjaiban veszélyezteti az EU-t és a NATO egységét.

Közben jópofizik “Brüsszellel”,

ám szétveri a látszatdemokrácia maradékát is, és putyinista nemzeti inzultációt tervez – szennymédiájának és magának “pártunknak és kormányunknak” politikai váltógazdaságot tagadó, brüsszelező, migráncsozó, buzizó, cigányozó, klerikálfasiszta, náci-nyilas-bolsevik, sorosozó-gyurcsányozó őrjöngése közepette…

Mi kell még ahhoz, hogy Orbániát az EU-ból és a NATO-ból való távozásra szólítsák föl?

Ha ma megtennék, talán fölállna olyan erő, amely megbuktathatná a NER-t

Ha nem, hát mindent megérdemel az ország. És holnap már nagyon késő lehet. Amikor putyinista propagandáról beszélünk, nem csupán Orbán, Szijjártó és társaik aljas handabandáját kell számításba venni, hanem a bayerok, pilhálok, szánthók, nézők stb. leplezetlen uszítását – nagyjából azon a szinten, amelyen a hibbant Georg Spöttle adja elő magát és a NER-t. És nem csupán az említettek, és nem említett társaik, hanem szinte az egész NER-es média- és intézményrendszer társadalomromboló, demoralizáló hatásával kell számolnunk. Minden frissebb felmérés azt mutatja, hogy Orbánia lakosságának, amagyarembereknek mind nagyobb része válik az agresszor támogatójává, s mind agresszívebben képviselik nézeteiket. Ez a fejlemény nem csupán Orbánia, hanem egész Magyarország katasztrófájával fenyeget.

Valamennyi eddigi nemzeti inzultáció

szemérmetlenül törvénytelen, hazug és uszító volt – nem mellékesen “érvénytelen” is, de ez a NER-t a legkevésbé sem érdekelte. A most tervezett talán a korábbiaknál is arcátlanabb, hiszen olyan szankciók ellen lázít, amelyeket az Orbán-kormány megszavazott, illetve amelyek jelenleg nem is léteznek. Mindez azonban az orbánistákat aligha fogja zavarni: a balhitekben hívő, kényszerképzetekbe űzött, menekült vagy éppen önként elmerült tömeg könnyen irányítható. Föl fog sorakozni a minden korábbinál amorálisabb EU- és NATO-ellenes uszításhoz.

Hogy jön ehhez a helyzethez az EB által föltételesen kiszabott, halaszthatónak vagy el is engedhetőnek látszó “büntetés”?!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Folytatás a következő oldalon!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse