Gábor György: Orbánnak döntenie kellene, hogy a szunnita vagy a síita rokonságnak leszünk „régi vágású” védelmezői

Tudta, hogy azok az országok, amikről az orbán-kommunikáció az utóbbi héten közkinccsé tette, hogy elveszettnek hitt rokonaink, elsöprő többségükben muszlim hitű népességet takarnak? Gábor György vallásfilozófus ismét érdekes eldöntendő kérdést boncolgat.

Némi tűnődésre és fejtörésre ad okot az az ellentmondásosnak látszó tényező,

hogy miközben Orbán Viktor „régi vágású” kereszténydemokráciája az európai kereszténység legnagyobb védelmezőjének küldetéstudatával igyekszik pozicionálni magát, közben Orbán Viktor (lásd fent) Magyarországtól 4.500 – 5.000 km-re, Kirgizisztán fővárosában, Biskekben hangot adva annak, hogy amott Európában

„idegenek vesznek minket körül, és rokontalanok vagyunk”,

mostantól emitt talál rá a közvetlen rokonságra, a 80%-ban muszlim (szunnita többségű) Kirgizisztánban, a 97-99%-ban muszlim (síita többségű) Azerbajdzsánban, a közel 60%-ban muszlim Kazahsztánban, a 92%-ban muszlim (szunnita többségű) Üzbegisztánban és a kb. 99%-ban muszlim (szunnita többségű) Törökországban.

És ez a megtalált ősi rokonság

boldog önfeledtséggel teljesedik ki a kereszténység és iszlám előtti harcos, pusztai nomád életformában, amely hosszú időn át meglehetős aktivitással vette ki részét – egyebek mellett – az európai görög-római kultúra hagyományainak kegyetlen pusztításában, vagy éppen a kereszténység terjedésének kíméletlen megfékezésében. (Minderről szép nagy – egyebek mellett görög és latin nyelvű – vesd össze Kásler Miklós – irodalom áll rendelkezésre, már annak, aki nem veti meg az olvasást.)

Most már csak abban kellene döntést hoznia miniszterelnökünknek

és megannyi tündökletesen okos tanácsadójának, hogy az új rokonaink körében idővel inkább a szunnita vagy a síita rokonságnak leszünk „régi vágású” védelmezői, habár, ha a 680-ban megesett, s hatalmas öldökléssel, mészárlással végződött kerbelai csatára gondolok, a „régi vágású” (lásd kaszabolás) jelző végre valódi értelmet kaphat.

Gábor György: mi a fenének van még MTA, mi a fenének vannak még egyetemek és tanszékek, amikor a tudományos kérdésekben Orbán maga dönt, oszt jó napot!

Gábor György: Orbán János Dénes menetrend szerint közlekedő, mai napi, frusztrált, irigy, kontrollálatlan agressziója….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük