Egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok! - kemény üzent Orbánnak a Néppárt külügyi szóvivőjétől - Városi Kurír

Sorting by

×

Egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok! – kemény üzent Orbánnak a Néppárt külügyi szóvivőjétől

Ahogy arról beszámoltunk, ismét megpróbál keresztbe feküdni a magyar kormány az oroszok elleni újabb EU-s szankcióknak. Most nem az olajembargó okán, mert azt már kibulizták, hogy Magyarország felmentést kapjon egy időre alóla, hanem, mert az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát és ez Orbánék szerint “tűrhetetlen”.

Hirdetés

A betett magyar láb….

Szerdán reggel kellett volna az uniós nagyköveteknek végleges formába öntenie a szankciós csomagot, de sajtóhírek szerint ekkor jelezte a magyar nagykövet, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán. A tárgyalás emiatt félbeszakadt.

Erre üzente Michael Gahler, a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy

szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. Ami történik, az pedig rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek.

Hogy Gahler nem a magánvéleményét fogalmazta meg, hiszen az Európai Néppárt frakciója retwittelte a posztot.

Forrás

Navracsics szerdai melója ment a levesbe…..?

Navracsics Tibor, a területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter az ötödik Orbán-kormányban ellátogatott az Európai Néppárt rotterdami kongresszusára. Facebook-oldalán azt írja:

Jó volt újra régi barátokkal találkozni az Európai Néppárt kongresszusán, Rotterdamban! Külön öröm volt gratulálni Gonzales Pons úrnak a párt alelnökévé választásához!

Emlékeznek?

A Fidesz 2021 márciusában jelentette be, hogy kilép az Európai Néppártból, előtte pedig a párt EP képviselői jelezték, hogy kilépnek a párt frakciójából. A Fidesz így reagált arra, hogy , hogy a néppárti frakció 84 százalékos többséggel olyan új szabályzatot fogadott el, ami alapján az eddigieknél könnyebben rakhatnák ki a frakcióból a fideszeseket.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.