Orbánnak hosszú éjszakája volt….. – mi pedig klímabajnokok vagyunk….

“Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre” – magyarázta a bizit pénteki Facebook-videójában Orbán Viktor kormányfő. 

Klímavédelmi tárgyalás – Brüsszel

“Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt arra, hogy az ez után meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg a klímaváltozás elleni küzdelem árát”

– közölte a miniszterelnök az uniós csúcstalálkozót követően.

Orbán Viktor a Brüsszelben rögzített üzenetben kijelentette:

Magyarország klímabajnok, ugyanis azon országok közé tartozik, amelyek a leginkább csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat 1990 óta.

Tudjuk, csak…..

“Tudjuk, hogy milyen fontos a klímaváltozás elleni küzdelem, de mi magyarok azt is tudjuk, hogy ennek ára van. Méghozzá nagy ára, mert ez egy drága dolog”

A kérdés az, hogy ki fizeti a számlát, erről szóltak a tegnapi viták….

A miniszterelnök kifejtette, sikerült elérni, hogy az új szabályok olyanok legyenek, amelyek nem vesznek el pénzt a felzárkózást célul kitűző országoktól.

Olyan szabályok meghozatalára van lehetőség, amely bátorítja a nukleáris energia felhasználását. Továbbá esély van olyan szabályok megalkotására is, hogy a klímavédelem ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését – közölte a kormányfő.

“Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”

Az Európai Unió tagországainak vezetői csütörtökön megkezdett kétnapos csúcstalálkozójának fókuszában az a terv állt, hogy Európa 2050-re a világ első teljesen karbonsemleges kontinensévé váljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük