Orbán Viktornak sikerült egy nemzetközi listára első EU-s kormányfőként felküzdeni magát - grt! - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktornak sikerült egy nemzetközi listára első EU-s kormányfőként felküzdeni magát – grt!

Nyilvánosságra hozta a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet azon állam- és kormányfők listáját, akik megítélésük szerint a „sajtószabadság ellenségének” számítanak, és „különösen drasztikus módon” járulnak hozzá annak elnyomásához.

Hirdetés

Orbán az első EU-s kormányfő a listán

A listára 37 állam- és kormányfő került fel. Az „újoncok” között van Orbán Viktor miniszterelnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Mohammed bin Salman szaúdi koronaherceg és Carrie Lam hongkongi kormányfő. A Die Welt szerint a mostani az első alkalom, hogy a szervezet egy uniós vezetőt is a problémás vezetők közé sorolt.

A Riporterek Határok Nélkül szerint

a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta fokról fokra ellenőrzése alá hajtotta a sajtót: a közszolgálati médiát az MTVA médiaholdingba olvasztotta be, a regionális sajtó 2017 óta teljes egészében Orbán Viktorral jó kapcsolatokat ápoló vállalkozók tulajdonában van, miközben fontos független médiumokat iktattak ki. A magyar kormány általában azzal utasítja vissza a sajtószabadság elnyomásáról szóló vádakat, hogy itthon számtalan kormánykritikus, baloldali-liberális médium működik jelenleg is, azaz van miből választaniuk a polgároknak. Kelet-Európában a szervezet Alexander Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartja még a sajtószabadság ellenségének, igaz, ők már több mint 20 éve rajta vannak ezen a listán.

A Riporterek Határok Nélkül egy olyan nemzetközi NGO, azaz nem kormányzati szervezet, amely az információ szabadságáért és a cenzúra ellen küzd. A listára felkerülés gyakorlati következményekkel aligha jár, ugyanakkor nyilvánvalóan tovább rontja a magyar kormány eddig sem túl fényes nemzetközi megítélését.

(Olvassa el a teljes cikket a Privátbankár oldalán!)

Illusztráció: Cseri László)

Kapcsolódó

lista

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.22 - 12:19
  Közvetlen hivatkozás

  Cigány gazember,le kell törni a szarvát ennek az elmebeteg állatnak, meddig türi a nép ezt a bandát és ezt a hitleri diktátort.???….

  Válasz
 • 2021.07.22 - 13:45
  Közvetlen hivatkozás

  Sajnos odajutottunk, hogy orbán és a bandája miatt az ember már nem büszke rá, hogy magyar, hanem lassan szégyellnivaló dolog lesz. Ennek a bandának mielőbb el kell tűnniük, hátha van még valami az országban, amit még nem tettek tönkre, romboltak le, amit még meg lehet menteni tőlük.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.